На Суспільному впроваджуватимуть нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки

На Суспільному впроваджуватимуть нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки

13:35,
5 Жовтня 2022
3408

На Суспільному впроваджуватимуть нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки

13:35,
5 Жовтня 2022
3408
На Суспільному впроваджуватимуть нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки
На Суспільному впроваджуватимуть нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки
На основі філій Суспільного розбудують мінімум 6 регіональних центрів виробництва.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ, Суспільне) схвалила нову концепцію регіонально мовлення на 2022–2025 роки з урахуванням того, що лінійне регіональне телевізійне мовлення потребує кардинальних змін.

Текст документу опублікований на корпоративному сайті Суспільного.

До 24 лютого 2022 року інформаційний контент в ефірі регіональних телеканалів концентрувався в ранковий та вечірній прайми, а вже з 25 лютого 2022 року регіональні філії перейшли в тестовому режимі практично на цілодобове інформаційне мовлення.

Згідно з новою концепцією регіонального мовлення на 2022– 2025 роки,  для безперебійного виробництва мультиплатформного контенту НСТУ потребує розбудови мінімум 6 регіональних центрів виробництва (хабів), включно з бек-офісом компанії, на який перетворилася Львівська філія, та резервним центром мовлення, яким стала Закарпатська філія.

Наразі Суспільне має 24 філії (регіональні канали), включно з супутниковим телеканалом «Суспільне Крим». Через війну Суспільне втратило можливості мовити з території тимчасово окупованого Донбасу та Херсону, змушене було на деякий час релокувати команду Чернігівської філії, а у Харківській філії оптимізувати виробництво через масштабні пошкодження житлового фонду міста.

У процесі розбудови регіональних центрів мають бути враховані демографічні та безпекові чинники.

«Кожен регіональний центр продукуватиме мінімум 4 години телевізійного контенту, годину радійного контенту та в середньому годину контенту для діджитал-платформи. За регіональними центрами буде закріплено команди, що відповідатимуть за виробництво локального та гіперлокального інформаційного контенту», – йдеться у документі.

З метою концентрації працівників компанії в центрах виробництва Суспільне розробить систему релокації та створить умови для якісної роботи працівників.

На базі хабів будуть утворені продюсерські центри для співпраці з локальними продакшенами, яких залучатимуть за допомогою мистецьких конкурсів («Створюй із Суспільним»). Переможці конкурсу отримуватимуть від Суспільного фінансову та редакторську підтримку.

Для регіонального мовлення на аутсорсі продовжать виробляти локальні журналістські розслідування, документалістику, публіцистичні та аналітичні проєкти, що розповідають про особливості регіону та життя його мешканців.

На Суспільному планують розбудувати гіперлокальну мережа на рівні кожного району України. В рамках пілоту у 2021 році така мережа була втілена за рахунок міжнародної підтримки в Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Відтепер гіперлокальна мережа буде розбудовуватися через інформаторів та журналістів громад, які пройдуть навчальний курс від Академії суспільного мовлення. Інформатори громад працюватимуть на волонтерських засадах, журналісти громад працюють з філіями Суспільного на договірних засадах з метою отримання фінансової винагороди за роботу, яка відповідає стандартам Суспільного мовника. Журналісти громад отримують всю необхідну підтримку для створення своїх матеріалів, включно з редакторським та продюсерським супроводом.

Основним завданням регіональних команд є розвиток регіональних сторінок у соцмережах та на YouTube, завоювання довіри локальної аудиторії.

На Суспільному також розглядають можливість створення унікальної платформи для українців у всьому світі.

Нагадаємо, у грудні 2021 року наглядова рада схвалила Концепцію регіонального мовлення НСТУ на 2022–2025 роки. Згідно з нею, Суспільне планувало реалізувати такі завдання: збільшити кількість локального інформаційного контенту; створити майданчики для локальних дискусій; виробляти локальні розслідування; нарощувати можливості для виробництва контенту локальними кріейторами; виходити на гіперлокальні аудиторії; оновити лінійки закупних документальних циклів і розширити лінійки ігрових серіалів.

Із початком війни одні зміни пришвидшилися на противагу іншим, менш важливим. Зокрема, виробництво інформаційного контенту в регіонах збільшилося від однієї години на добу до восьми, а співпраця зі сторонніми виробниками, переможцями мистецьких конкурсів, призупинилася.

Фото: Володимир Шевчук, Суспільне 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Читачу
20:10 / 21.10.2022
Прибирають продюсерів в регіонах. Немає мовлення, нащо скільки керівників? Логічно!
читач
10:27 / 16.10.2022
Правильна назва така:Концепція знищення регіонального мовлення!
Солнце ещё не встало, а в стране дураков уже вовсю кипела работа
08:44 / 06.10.2022
Автопробегом по бездорожью и разгильдяйству... Все в автодор... Железный конь приходит на смену крестьянской лошадке, Нью-васюки... Финансовая пропасть - самая глубокая пропасть. В неё можно падать всю жизнь.
НР
20:28 / 05.10.2022
Наглядова Рада голосує, не читаючи, бо "яка різниця"!
Хосподи
18:48 / 05.10.2022
Трендіти - не мішки ворочити. Словоблудіє - це понад усе. Цікаво, чи саме таку "концепцію" затвердила Наглрада?
режисерка
18:46 / 05.10.2022
З багатьох областей роблять бюро, де будуть лише новини. Всіх інших - на вихід! Отака "концепція". Браво, пані Фрей і "команда горе-реформаторів"!
... я плакаль...
17:55 / 05.10.2022
... ранковий та вечірній прайм... мультиплатформний контент НСТУ...бек-офіс...гіперлокальна мережа на рівні кожного району... академія Суспільного мовлення... релокування команди... завоювання довіри локальної студії... майданчики для локальних дискусій... створення унікальної платформи для українців у всьому світі... виробництво контенту локальними криейторами.....,збільшити кількість локального контенту... виходити на гіперлокальні аудиторії... виробляти локальні розслідування... демографічні та безпекові чинники........ Гей, суспільне, може доси п#рдіти. Може треба ділом зайнятись.
глядачка
16:19 / 05.10.2022
У цій Концепції - подальше руйнування і нищення регіонального мовлення. Як можна було за таке голосувати?!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду