У філіях Суспільного хочуть розвивати документалістику

У філіях Суспільного хочуть розвивати документалістику

11:33,
29 Грудня 2021
3087

У філіях Суспільного хочуть розвивати документалістику

11:33,
29 Грудня 2021
3087
У філіях Суспільного хочуть розвивати документалістику
У філіях Суспільного хочуть розвивати документалістику
Для цього залучатимуть сторонні продакшени.

Суспільне у регіонах має намір створювати документальні формати. У 2022 році оголосять відбір творчих ідей «Створюй із Суспільним. Документалістика». 

Про це повідомляє сайт Суспільного.

Днями у хабі Академії суспільного мовлення відбулося навчання про документалістику в Україні та Європі від французької тренінгової організації CFI Media Development. Тренінг пройшов у рамках проєкту MediaFit за підтримки Європейського Союзу в Україні та Європейської Комісії разом з DW Akademie та LRT English, який спрямований на підтримку медіапрофесіоналів у південній та східній Україні.

У триденному тренінгу взяли участь продюсери десяти регіональних філій Суспільного, які межують з кордоном України на північному сході та півдні, київська команда регіонального мовлення та продюсери загальнонаціональних телеканалів «UA: Перший» та «UA: Культура».

Разом із тренерами вони обговорили багатогранність й жанрове розмаїття документалістики в Україні та Європі, дізналися, як розповідати історії у документальних стрічках та де їх шукати, яким є місце документалістики на Суспільному, зокрема у регіонах. 

Спікерами тренінгу стали: 

  • Жанна Максименко-Довгич — режисерка, сценаристка й продюсерка. Авторською документалістикою займається з 2012 року. Її документальні фільми отримали нагороди на українських і міжнародних кінофестивалях.
  • Аліса Коваленко — українська режисерка-документалістка, чиї фільми як здобували нагороди міжнародних кінофестивалів, так і виходили у прокат та демонструвалися західними телеканалами. 
  • Кенан Алієв — виконавчий продюсер онлайн-телеканалу «Current Time» («Настоящее время» — спільного проєкту «Радіо Свобода» й «Голосу Америки», заснованого у 2014 році й покликаного просувати демократичні цінності в пострадянських країнах). 
  • Сергій Буковський — український документаліст, чиї фільми завоювали визнання далеко за межами України. У 2014 році режисер заснував навчальну програму «Майстерня DOC» для документалістів-початківців.
  • Ольга Бесхмельніцина — кінопродюсерка. Документальний трилер «Вторгнення», яким опікувалася Ольга, став одним із лідерів прокату в Україні 2021 року.

За словами генеральної продюсерки регіонального мовлення на Суспільному Марії Фрей, для її команди документалістика — це новий виклик і нові можливості впливати на несправедливість і робити видимими проблеми нашого суспільства, розкриваючи їх через історії людей.  

Координатор проєктів CFI в Україні — французький репортер, автор документальних фільмів і продюсер Стефан Сіоан.

Від команди Суспільного втілення програми координуватиме Ірина Цибух.

Тепер продюсери філій Суспільного чекають на оголошення конкурсу і заявок від продакшенів.

Нагадаємо, у 2021 році філії Суспільного у співпраці зі сторонніми продакшенами почали виробляти документальні фільми, серед них «Кіровоградщина: життя на урані», «Сільське кіно Владислава Чабанюка», фільм-експедиція «Печерні».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
NONAME
13:13 / 09.01.2022
Що буде 10 січня? Можуть запустити 4 канали (Перший, Культура, Крим та UAКиїв) у HD - версії та провести їх ребрендинг.
Концепція регіонального мовлення
14:50 / 06.01.2022
"Ще одним викликом є те, що місцеве інформування залишається нецікавим для широкої аудиторії, всупереч зростанню значення проблематики місцевих медіа в науковому дискурсі. Це означає, що на рівні з якісним інформуванням, розвитком локального креативного медіасектору та просвітництвом аудиторії регіональне мовлення АТ «НСТУ» має докласти зусиль, власне, для мобілізації суспільного інтересу навколо інформаційних потреб громад"( з нової Концепції регіонального мовлення АТ НСТУ на 2022-2025). Ви тільки почитайте,що вони ухвалили! Загальні слова,знову жодної конкретики! Місцеве мовлення є НЕ ЦІКАВИМ! Це точно! Після того, як з нього зникла регіональна тематика, воно дійсно стало НЕ ЦІКАВИМ! Ось до чого призвела реформа! А члени НР дружно за це проголосували! ГАНЬБА!
Пора ребята уходить
09:39 / 31.12.2021
Боже, да ниче они не хотят, кроме как получать зп в тыщ 50, неплохо для какой нибудь Кацапетовки. И нихера не делать. Какое кино, о чем вы? Эти колхозные тети и Дяди не способны производить ничего рейтингового и качественного. Опять распилят грантовые деньги. И эта Цибух затычка в каждой дыре, что она знает о кино, где можно посмотреть ее великие работы? Ещё одна подружка подлизушка Фрей. Народ, вы грабите страну, давайте уже с вещами на выход.
Ржу
16:32 / 29.12.2021
Издание, которое всех учит как жить, нарушает свои же правила, по которим "може бути" це не новина. Лицемерний сайтик ЛИгачевой совсем завонялся
Києву
12:06 / 29.12.2021
А що буде 10 січня?
Киев
11:56 / 29.12.2021
Скоро уже всему этому "всё"... Колониальные "медиа" хватит. Ждем 10 января
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду