Філії Суспільного трансформують у хаби і бюро

Філії Суспільного трансформують у хаби і бюро

14:03,
16 Лютого 2023
4049

Філії Суспільного трансформують у хаби і бюро

14:03,
16 Лютого 2023
4049
Філії Суспільного трансформують у хаби і бюро
Філії Суспільного трансформують у хаби і бюро
Автори:
Разом вони мовитимуть у прямому ефірі 24 години на добу.

До 2025 року у Національній суспільній телерадіокомпанії України планують створити шість хабів і бюро на базі 22 філій.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» сказав член правління НСТУ, відповідальний за напрям управління персоналом, Дмитро Козлов.

За його словами, планують створити центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний хаби. «У кожному з них працюватиме регіональний центр виробництва, бюро у сусідніх регіонах та гіперлокальна мережа журналістів у громадах», — сказав Козлов.

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький додав, що хаби уже працюють у Львові, Ужгороді  і Рівному, зі студій яких виходить міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив». За допомогою донорів, у всіх хабах побудують маленькі ньюзхауси. «У Львові зараз готується велика студія, такої навіть в “Олівці” немає», — додав Чернотицький. Зокрема, за його словами, у межах японського проєкту  JICA побудуть студії у Львові, в Одесі, Європейський Союз профінансує будівництво студії у Черкасах. «У нас не закритий Чернігів і східний хаб із безпекових причин — ми повернемося до нього, коли буде перемога», — поділився Чернотицький.

За планом Суспільного, хаби і бюро разом мають створити цілодобовий інформаційний телеканал. Наразі філії Суспільного виробляють 12 годин інформаційного мовлення.

У хабах працюватиме 98 людей, у бюро — 45 людей. Кожен із хабів вироблятиме 4—6 годин прямого ефіру на день. За контент, який виготовляє хаб, буде відповідальний шеф-редактор. У бюро керівником творчих підрозділів стате шеф-редактор. За менеджером залишається господарська частина. Гіперлокальна мережа журналістів підпорядковується шеф-редакторам у кожному регіоні.

Як писав «Детектор медіа», на Суспільному впроваджують нову концепцію регіонального мовлення на 2022– 2025 роки. Восени 2022 року Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України схвалила цю концепцію.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
П#рнхаб
13:24 / 17.02.2023
Можно одразу в п#рнхаб трансформувати. Раби, що залишились, стерплять все. А владі і суспільству поки що не до того. Утім, ніщо не вічне. Щастя на обличчі Чортотицького і Остапи щось не видно, не дивлячись на бабло. І це правильно. Боятися і нервувати це тепер з вами до кінця життя. Платити по рахунках доведеться. Чому? Бо суспільство міняється. Нехай не так швидко, як мені хотілося б, але міняється. Тому... думай-те.
емпату
09:34 / 17.02.2023
Це було у програмі Зураба Аласанії, з якою він виграв конкурс у квітні 2017-го. Тоді він не зміг це втілити в життя, бо був спротив. Зараз спротиву немає. Залишились покірні. Їм все одно. Бюро чи не бюро. Нічого нового нинішні керманичі придумати не можуть. От і дістають з шухляди те, про що хтось вже встиг забути. І видають за нове. Така їхня сутність.
эмпату
17:29 / 16.02.2023
Чтоб сидеть за миллионы ровно на попе. Тот момент, когда хочется жесткого государственного управления. И не просто разонать эту кучу, а посадить за растрату финансов на всякое лайно. Жаль некому. Скопище импотентов в Держкомтелерадио в том числе.
Суспільний емпат
15:22 / 16.02.2023
Чергові витрати державних грошей на зміну вивісок без зміни сутності роботи. Для чого?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду