Суспільне планує купити обладнання, провести ремонт у філіях та збільшити власне виробництво у 2020 році

Суспільне планує купити обладнання, провести ремонт у філіях та збільшити власне виробництво у 2020 році

13:24,
12 Вересня 2019
6729

Суспільне планує купити обладнання, провести ремонт у філіях та збільшити власне виробництво у 2020 році

13:24,
12 Вересня 2019
6729
Суспільне планує купити обладнання, провести ремонт у філіях та збільшити власне виробництво у 2020 році
Суспільне планує купити обладнання, провести ремонт у філіях та збільшити власне виробництво у 2020 році
Наглядова ради Суспільного мовлення на черговому засіданні вирішила погодити фінансовий план ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на 2020 рік та подати його на затвердження акціонеру – Держкомтелерадіо.

Проєкт фінансового плану НСТУ на 2020 рік презентували директор технічний Юрій Бойчук і директор департаменту управління бюджетом ПАТ «НСТУ» Ірина Горецька, йдеться у протоколі засідання наглядової ради.

Зокрема, у проєкті фінплану зазначається, що у компанії планують придбання обладнання на 119,2 млн грн, придбання прав на 118,9 млн грн і капітальний ремонт у філіях – 40,2 млн грн.

За словами Ірини Горецької, фінансовий план ПАТ «НСТУ» складається як зведений фінансовий план 22 відокремлених структурних підрозділів та центральної дирекції. Основним при складанні фінансового плану було забезпечення середньодобового обсягу теле- і радіомовлення. Розподіл планових видатків відбувся наступним чином: поточні видатки – 86,7 %, капітальні видатки – 13,3%. Загальна очікувана сума доходів становить – 2095,4 млн грн. 96% цієї суми – це кошти з державної фінансової підтримки Суспільного мовлення. Сума на капітальні видатки становить 278,3 млн грн, які розподіляються  так: придбання обладнання – 119,2 млн грн, придбання прав – 118,9 млн грн, капітальний ремонт у філіях – 40,2 млн грн.

Юрій Бойчук розповів, щоНСТУ хоче відмовитися від оренди обладнання, а придбати власне на 5,7 млн грн. Кошти планують розподілити наступним чином: обов’язкова інфраструктура – 48,3 млн грн, економічний ефект від використання наявного обладнання – 4,5 млн грн, витрати на збереження архіву – 2,8 млн грн, витрати на збільшення власного виробництва – 38,9 млн грн, витрати для переходу на HD – 13,9 млн грн, оновлення комплексу новин – 5,2 млн грн, загалом – 119,4 млн грн.

Він додав, що при проведенні спецефіру для доставки сигналу наразі використовується пристрої LiveU, які передають сигнал через різні мережі. Це обладнання було придбано за кошти донорів, купувалося найдешевше обладнання і це впливає на якість сигналу. У фінансовому плані на 2020 рік заплановано придбання обладнання LiveU для філій Суспільного і це дасть можливість отримувати якісний сигнал при включеннях із регіонів.

У плані на 2020 рік прописане придбання обладнання для проєкту «Зворотний відлік», яке наразі НСТУ орендує.

За словами Юрія Бойчука, у суму 19,4 млн грн закладено придбання комплекту спеціального освітлення для телевізійного АСБ-2, що виробляє близько шести годин контенту щодня; придбання обладнання для телевізійного АСБ-1, що дасть змогу для проведення проєкту «Зворотній відлік» не орендувати таке обладнання; придбання пакету програмного забезпечення, що включає у себе документообіг, реєстрацію бізнес-процесів, реєстрацію бізнес-аналітики; додали розробку проєкту енергоефективності всього ПАТ «НСТУ» та проєкт заміни вікон для будівлі за адресою Ю. Іллєнка, 42. Він також поінформував, що заплановані капітальні видатки для філій.

Нагадаємо, народний депутат України, радник президента України Микита Потураєв вважає, що Суспільному мовнику бути, він буде належним чином профінансований, але має боротися за аудиторію, рейтинги є важливими.

НСТУ на 2019 рік недофінансована майже на половину. Народні депутати України прийняли Закон України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», де на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України виділили 1 млрд. 5 млн. 100 гривень замість 1 млрд. 816 млн, як передбачено законом «Про суспільне телебачення і радіомовлення України».

Аналогічна ситуація з недофінансуванням була і в 2018 році. У зв’язку з цим, у вересні 2018 року правління НСТУ на черговому засіданні прийняло план антикризових заходів, який у компанії втілювали з 1 жовтня. Правління НСТУ було вимушене вдатись до антикризових заходів, оскільки дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року складав 220 млн.грн. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду