Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19

Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19

21:19,
13 Березня 2023
10333

Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19

21:19,
13 Березня 2023
10333
Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19
Україна виступить у фіналі «Євробачення-2023» під номером 19
Автори:
Під час жеребкування визначили порядок виступу представників України та Великої Британії на сцені фіналу «Євробачення-2023».

Український гурт Tvorchi виступить у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2023» під номером 19, а представниця Великої Британії співачка Мей Мюллер вийде на сцену під номером 26.

Це визначили 13 березня під час зустрічі голів делегацій країн-учасників пісенного конкурсу «Євробачення», який відбувся у Ліверпулі —місті-господарі «Євробачення-2023».

Зустріч голів делегацій «Євробачення» відбувається щороку у другий тиждень березня у місті-господарі конкурсу. Під час заходу була присутня голова делегації України Оксана Скибінська

У цьогорічному зʼїзді взяли участь представники 37 мовників-членів Європейської мовної спілки. Жеребкування визначило порядок виступу представників України та Великої Британії на сцені фіналу «Євробачення-2023».

Оксана Скибінська тягнула порядковий номер для представниці Великої Британії, а голова британської делегації Адам Видржинскі  — для представників України гурту Tvorchi.

Повний порядок проведення фіналу та порядок проходження першого та другого півфіналів буде визначено пізніше. Наразі відомо, в якому з півфіналів виступлять конкурсати.

Оксана Скибінська розповіла, що щороку під час зустрічі голів делегацій проводиться жеребкування, яке визначає порядок виступу представника країни-організатора.

За її словами. цього року вперше за всю історію Євробачення буде співпрацею двох країн. Саме тому сьогодні тягнули одразу два номери: Україні та Великій Британії. 

Під час візиту до Ліверпуля голови делегацій відвідали сцену Євробачення-2023 — арену Liverpool біля річки Мерсі — місце, де у травні відбудуться півфінали — 9 й 11 травня, та фінал конкурсу — 13 травня

Гурт Tvorchi  з піснею «Heart of Steel» виграв нацвідбір, який пройшов у прямому ефірі з укриття на станції метро «Хрещатик» на глибині 90 метрів під землею і став офіційним представником України на конкурсі. 

Україна та Велика Британія цього року разом організовують «Євробачення». У 2022 році на «Євробаченні» переміг український гурт «Калуш Оркестра», однак через те, що в Україні через війну та постійні російські атаки небезпечно, Європейська спілка мовників вирішила провести конкурс у Великій Британії, яка посіла друге місце.

Логотип «Євробачення-2023» виглядає як пульсуючі серця синього, жовтого, фіолетового та рожевого кольорів. У графічному оформленні використані кольори, натхненні прапорами України та Великої Британії. Його створили агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative. Слоган «Євробачення-2023» —United by music, що означає «Об'єднані музикою».

Фронтвумен The Hardkiss Юлія Саніна стане однією з чотирьох ведучих фіналу «Євробачення», а ведучий Тімур Мірошниченко стане кореспондентом цьогорічного конкурсу.

Фото: Mae Muller (United Kingdom) and Tvorchi (Ukraine) сайт eurovision.tv

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду