Українці обиратимуть в «Дії» національне журі на «Євробачення-2023»

Українці обиратимуть в «Дії» національне журі на «Євробачення-2023»

17:38,
29 Березня 2023
2810

Українці обиратимуть в «Дії» національне журі на «Євробачення-2023»

17:38,
29 Березня 2023
2810
Українці обиратимуть в «Дії» національне журі на «Євробачення-2023»
Українці обиратимуть в «Дії» національне журі на «Євробачення-2023»
Автори:
Національне журі від України голосуватиме у другому півфіналі та фіналі «Євробачення-2023».

Із 29 березня Суспільне розпочинає у застосунку «Дія» голосування за кандидатів до національного журі на «Євробачення-2023». Голосування триватиме по 5 квітня включно.

Вперше в історії проведення «Євробачення»  кожен охочий українець зможе обрати склад національного журі, яке від України голосуватиме у другому півфіналі та фіналі «Євробачення-2023», яке пройде у травні в Ліверпулі, повідомляє сайт «Суспільне Культура».

Кожен українець віком від 14 років зможе віддати тільки один свій голос за члена журі, якого він обере зі списку кандидатів. Щоб проголосувати, потрібно відкрити застосунок Дія у розділі «Послуги» та натиснути на «Опитування».

Далі потрібно обрати одного кандидата з-поміж запропонованих:

Roxolana — співачка та авторка пісень. Фіналістка Нацвідбору на Євробачення-2022. Дебютувала з альбомом Ukraine Is на слова українських поетів. Випустила мініальбом «Настрій: спішити жити».

Олена Гребенюк — оперна співачка з ліричним сопрано. Співає на 14 мовах. Володарка нагород та призів всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів. Тренерка у шоу «Фабрика зірок», у журі — «Шоуmastгоуон».

Михайло Клименко — засновник гурту Adam, вокаліст, композитор і саундпродюсер. Автор хітів та музики до кіно. Неодноразовий учасник нацвідборів на «Євробачення».

Амадор Лопес — українсько-венесуельський співак, хореограф, шоумен, теле- та радіоведучий. Понад 20 років живе в Україні й займається творчим розвитком України.

Тоня Матвієнко — заслужена артистка України. Посіла 2-ге місце у проєкті «Голос країни» (2011). Має автентичний тембр голосу. Гастролювала у десятках країн світу. Випустила два альбоми, понад 30 синглів.

Олександр «Фоззі» Сидоренко — співак, учасник гурту ТНМК, один з основоположників українського хіп-хопу. Автор текстів сотень пісень, десятка книжок (письменник-романіст), колумніст-оглядач.

Олег Собчук — фронтмен і засновник гурту «Скай». Член спілки авторів України. 22 роки на сцені. Гурт випустив сім альбомів. Лауреат премії Yuna.

Світлана Тарабарова — співачка, композиторка й авторка пісень, музична продюсерка, акторка. Володарка національних музичних премій «Золота Жар-птиця» та «Пісня року».

Євген Хмара — композитор, віртуозний піаніст, творець інструментальних шоу. Своєю музикою промотує Україну у світі. Соціальний та благодійний діяч.

Олена Шоптенко — хореографка-постановниця, чемпіонка світу зі спортивних бальних танців, переможниця та головна хореографка шоу «Танці з зірками».

За результатами голосування буде сформовано рейтинг, і п’ятірці кандидатів, які отримають найбільше голосів, запропонують підписати зобов’язання члена національного журі «Євробачення-2023». Головою національного журі автоматично стане той, хто отримає найбільшу підтримку під час опитування.

Нагадаємо, українці мали змогу проголосувати 17 грудня минулого року у застосунку «Дія» за кандидата від України у фіналі національного відбору на «Євробачення-2023», а також за склад журі у нацвідборі. Таке рішення Суспільне прийняло після «Євробачення-2022», коли виник скандал, що національне журі не віддало жодного балу Польщі.

Як писав «Детектор медіа», два півфінали і фінал «Євробачення-2023» відбудуться 9, 11 і 13 травня у Ліверпулі на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тис. глядачів. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Логотип «Євробачення-2023» виглядає як пульсуючі серця синього, жовтого, фіолетового та рожевого кольорів. У графічному оформленні використані кольори, натхненні прапорами України та Великої Британії. Його створили агентство Superunion у Великій Британії та українська креативна студія Starlight Creative. Слоган «Євробачення-2023» —United by music, що означає «Об'єднані музикою».

Представник України гурт Tvorchi виступатиме відразу у фіналі, 13 травня, завдяки перемозі гурту Kalush Orchestra на «Євробачення-2022». Гурт з піснею «Heart of Steel» виграв нацвідбір, який пройшов у прямому ефірі з укриття на станції метро «Хрещатик» на глибині 90 метрів під землею.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
глядач
15:54 / 04.04.2023
А танцюристи яким боком до пісенного конкурсу?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду