Відбулося представлення новообраних членів Наглядової ради Суспільного мовлення

Відбулося представлення новообраних членів Наглядової ради Суспільного мовлення

19:05,
5 Листопада 2015
1528

Відбулося представлення новообраних членів Наглядової ради Суспільного мовлення

19:05,
5 Листопада 2015
1528
Відбулося представлення новообраних членів Наглядової ради Суспільного мовлення
Відбулося представлення новообраних членів Наглядової ради Суспільного мовлення
Представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 5 листопада на прес-конференції в «Укрінформі» представили 16 з 17 членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що саме їх регуляторний орган було визначено законом як відповідальний за організацію проведення конференцій з обрання членів Наглядової ради від громадськості. Він нагадав, що з 12 по 30 жовтня було проведено 9 конференцій з обрання членів Наглядової ради НСТУ від громадських організацій, в яких взяли участь 117 ГО, кандидатами від яких стали 70 осіб.

Згідно з результатами конференцій у різних сферах суспільної діяльності членами наглядового органу обрано Володимира Бринзака (ВГО «Національний олімпійський комітет України») – від сфери фізичного виховання та спорт, Євгена Глібовицького (ГО «Форум видавців») – від творчої сфери, Тетяну Лебедєву (ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників») – від сфери журналістики, Вадима Міського (ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна») – від сфери захисту інтересів дітей та молоді, Олексія Панича (ГО «Науково-видавниче об’єднання «Дух і Літера») – від сфери освіти та науки, Наталію Скрипку (ВГО «Національна асамблея інвалідів України») – від сфери захисту прав осіб з особливими потребами, Віктора Тарана (ГО «Об’єднання «Центр політичних студій та аналітики») – від сфери місцевого самоврядування, Тараса Шевченка (ГО «Інститут медіа права») – від правозахисної сфери. Представника у сфері забезпечення прав національних меншин не вдалося, у буде проведено повторну конференцію.

Також уже обрано вісім членів наглядової ради від парламентських фракцій і груп: Світлана Остапа («Самопоміч»), Лаврентій Малазонія («Опозиційний блок»), Віталій Портников («Народний фронт»), Сергій Таран («Блок Петра Порошенка»), Тарас Аврахов («Воля народу»), Ігор Хохич («Відродження»), Микола Давидюк («Радикальна партія Олега Ляшка»), Володимир Яворівський («Батьківщина»).

«Процес обрання членів Наглядової ради затягнувся майже на рік з незалежних від нас причин. Нацрада зробила все можливе, щоб цей процес був максимально прозорим і публічним. Всі документи перевірялися громадською комісією з представників громадських рад різних міністерств і відомств, всі документи оприлюднювалися на сайті Нацради. Крім того ми вели пряму трансляцію всіх конференцій. До 9 листопада ми приймаємо документи від ГО національних менших, проведемо 15 грудня повторну конференцію, після якої відразу затвердимо весь склад Наглядової ради», – сказав Юрій Артеменко.

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар привітала всіх із завершенням одного з важливих етапів створення суспільного мовлення і зазначила, що хотіла би, щоб Суспільне працювало для думаючої аудиторії.

Прес-аташе представництва ЄС Давід Стулік привітав усіх з обранням майже повного складу Наглядової ради і зауважив, що майже з усіма членами НР знайомий. Він зазначив, що Україна не має багато часу для створення суспільного мовлення, а перед новообраними членами Наглядової ради стоїть вже багато викликів: реструктуризація державного мовлення в суспільне, фінансування і підвищення рейтингів суспільного.

Керівник спільної програми ЄС та РЄ «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні» Роман Шлапак подякував всім за командну роботу. За його словами обрання членів Наглядової ради відбулося на засадах відкритості і плюралізму. «Якість членів Наглядової ради попри наші побоювання виявилася досить високою. Головне не потонути в поточних питаннях і зосередитися на стратегічних», – сказав він.

Новообрані члени Наглядової ради у своїх виступах наголосили на тому, що створення суспільного мовлення в Україні абсолютно нова справа, тому не варто зволікати, а швидше почати розробляти документи необхідні для початку діяльності та проведення конкурсу з обрання голови та членів правління НСТУ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду