Нових членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах оберуть із 25 січня до 5 лютого

Нових членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах оберуть із 25 січня до 5 лютого

14:40,
23 Грудня 2020
2047

Нових членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах оберуть із 25 січня до 5 лютого

14:40,
23 Грудня 2020
2047
Нових членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах оберуть із 25 січня до 5 лютого
Нових членів наглядової ради НСТУ у п’яти сферах оберуть із 25 січня до 5 лютого
Дати проведення конференцій перенесли у зв’язку з новими вимогами до протиепідемічних заходів.

Із 25 січня до 5 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе конференції з обрання членів наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від п’яти суспільних сфер – освіти та науки, забезпечення прав національних меншин, захисту інтересів дітей та молоді, творчості і захисту прав осіб з особливими потребами.

Після цього Нацрада на засіданні затвердить оновлений склад наглядового органу НСТУ. Про це йдеться на сайті регулятора.

Про дату, час і місце проведення  конференції у кожній з п’яти суспільних сфер Національна рада повідомить додатково.

Раніше конференції планували провести у період 2 по 15 січня, проте у зв’язку з новими вимогами до протиепідемічних заходів Нацрада вирішила внести зміни до еалендарного плану підготовки та проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій. Таке рішення Нацрада прийняла на засіданні 23 грудня.

«Підставою для  внесення змін до Календарного плану стали додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, які будуть діяти на території України у період з 8 до 25 січня 2021 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2"», – зазначили у Нацраді.  

20 грудня Національна рада завершила прийом документів кандидатур для включення до складу Наглядової ради АТ «НСТУ». Заяви кандидатів оприлюднені на офіційному вебсайті у розділі «Наглядова рада АТ «НСТУ».

Нагадаємо, 79 громадських об’єднань допустили до конференцій з обрання членів наглядової ради НСТУ. 

Додамо,  перший склад наглядової ради був затверджений Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення 19 січня 2017 року. Відповідно до чинного закону, термін повноважень її членів — чотири роки. На початку до складу наглядової ради увійшло 9 представників від громадських об’єднань та асоціацій і 8 від депутатських фракцій і груп парламенту 8-го скликання. Протягом кількох наступних років за власним бажанням із ради вийшли кілька членів, делегованих фракціями та групами. Наразі в наглядовій раді 13 членів. 

19 січня 2021 року спливає термін повноважень більшості членів наглядової ради. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду