На «Дитячому Євробаченні 2023» перемогла  Франція. Україна — на  п'ятому місці

На «Дитячому Євробаченні 2023» перемогла Франція. Україна — на п'ятому місці

19:29,
26 Листопада 2023
8446

На «Дитячому Євробаченні 2023» перемогла Франція. Україна — на п'ятому місці

19:29,
26 Листопада 2023
8446
На «Дитячому Євробаченні 2023» перемогла  Франція. Україна — на  п'ятому місці
На «Дитячому Євробаченні 2023» перемогла  Франція. Україна — на  п'ятому місці
Анастасія Димид отримала 128 балів від глядачів і журі.

26 листопада в Ніцці на 21-му Дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2023» перемогла Франція. Співачка Зої Клозюр  з піснею «Cœur»   отримала 228 балів:  136 балів — від журі та і  92 бали — від телеглядачів.

На другому місці — виконавиця з Іспанії Сандро Валеро з піснею «Loviu».

Третю сходинку посів гурт Yan Girls з Вірменії.

Представниця України на цьогорічному «Дитячому Євробаченні» Анастасія Димид отримала 45 балів від журі і  83 бали від глядачів, загалом —  128 балів, у результаті чого посіла п'яте місце.

Загалом у конкурсі взяли участь 16 країн: Іспанія, Мальта, Україна, Ірландія,  Велика Британія, Північна Македонія, Естонія, Вірменія, Польща, Грузія, Португалія, Франція, Албанія, Італія, Німеччина, Нідерланди.

Результати голосування національних журі:

Результати голосування глядачів

Глядачі могли голосувати на сайті JESC.TV упродовж трьох днів за трьох фаворитів, голосування призупинилося за кілька хвилин до початку конкурсу. Після всіх виступів конкурсантів лінії для голосування знову відкрили на 15 хвилин, у цей час можна було проголосувати тільки за одну країну, зокрема й за свою, тобто українці могли голосувати за Україну.

В Україні в прямому ефірі «Дитяче Євробачення  2023» транслювали на телеканалі «Суспільне Культура», на сайті  «Дитяче Євробачення в Україні» та на фейсбук-сторінках Суспільного та «Євробачення Україна».  Коментував телеведучий Тімур Мірошниченко.

Нагадаємо, 1 жовтня у фіналі Національного відбору на участь у «Дитячому Євробаченні 2023» перемогу здобула наймолодша учасниця — дев’ятирічна Анастасія Димид.

Анастасія Димид увійшла до списку фіналістів з піснею «Квітка». Дев’ятирічна співачка родом із села Гошів Івано-Франківської області. Вона прагне нести людям радість і вірить, що її голос залишає слід у серцях слухачів та пробуджує незабутні емоції. Каже, що її суперсила в тому, що вона українка. Настя мріє стати відомою на весь світ співачкою, прагне до самовдосконалення та музичних експериментів, бо переконана: творчий процес — це постійний саморозвиток.

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду