Суспільне шукає голоси громад у п’яти областях України

Суспільне шукає голоси громад у п’яти областях України

13:55,
14 Вересня 2023
3001

Суспільне шукає голоси громад у п’яти областях України

13:55,
14 Вересня 2023
3001
Суспільне шукає голоси громад у п’яти областях України
Суспільне шукає голоси громад у п’яти областях України
У жовтні команда Суспільного їде у міста Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини з метою розбудови мережі кореспондентів у громадах України. Це здійснюється в межах проєкту «Медіа мають значення — ініціатива з розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Команда Суспільного запрошує активних мешканців, блогерів і тих, хто працює чи хоче працювати в медіа. Охочим долучитись до роботи Суспільного мовника буде запропоновано безоплатне навчання мультимедійної журналістики, а за його результатами буде обрано штатних кореспондентів Суспільного, які розповідатимуть про події у своїй громаді.

Генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий зазначив, що вони шукають людей, «які вболівають за своє місто та громаду і готові стати її голосом на наших платформах».

Офлайн-зустрічі та інтерв’ю з мешканцями заплановані у 32 громадах:

Рівненська область — Гощанська, Костопільська, Сарненська, Дубенська, Острозька та Вараська громади;

Одеська область — Ізмаїльська, Кілійська, Ренійська, Арцизька, Білгород-Дністровська, Березівська, Балтська, Кодимська, Подільська та Чорноморська громади;

Черкаська область — Уманська, Звенигородська, Шполянська, Канівська, Золотоніська та Корсунь-Шевченківська громади;

Полтавська область — Лубенська, Кременчуцька, Опішнянська та Миргородська громади;

Дніпропетровська область — Магдалинівська, Перещепинська, Межівська, Криничанська, П’ятихатська і Томаківська громади.

Час та місце зустрічей буде опубліковано згодом.

З метою розвитку середовища для успішної децентралізації та посилення згуртованості громад команда Суспільного мовлення до кінця 2023 року розбудовуватиме гіперлокальну мережу в п’яти регіонах, ініціює серію публічних дискусій про життя й виклики України під час повномасштабної війни, створить програми про доступність, деокуповані громади та боротьбу з корупцією.

«Гіперлокальна кореспондентська мережа є важливим інструментом для забезпечення ширшого медійного покриття на місцевому рівні, а завдяки комунікаційним турам у віддалені від центрів громади ми зможемо не лише знайти гіперлокальних кореспондентів, а й виявити проблеми та потреби у громадах, привернути увагу до цих питань, спонукати до їхнього публічного обговорення та побудувати довіру між журналістами й місцевими жителями», — каже Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного.

Гіперлокальна мережа Суспільного мовлення — це кореспонденти, які працюють і будують якісну журналістику у громадах України, автори інфоприводів та новин про свою громаду. Гіперлокальні кореспонденти Суспільного в Охтирці та Ямполі (Сумщина), Прилуках (Чернігівщина) та Лозовій (Харківщина) висвітлюють події й фіксують злочини російської армії у своїх і навколишніх громадах.

 Фото: Суспільне

 

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Для дежавю
19:30 / 15.09.2023
Ну зараз же бюджет у ВР розглядають. Вони і створюють видимість роботи. Аби більше виділили. Дивно, що не у всіх регіонах "шукають".
Дежавю
18:41 / 15.09.2023
Задовго до війни суспільники теревеніли про гіперлокальність. І де вона, та гіпер та й ще локальність? В сраці? Скільки можна дурити народ, надимачи щоки і пускаючи голубів з дупи!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду