На Суспільному стартує токшоу «Голос громад»

На Суспільному стартує токшоу «Голос громад»

13:29,
15 Листопада 2023
1406

На Суспільному стартує токшоу «Голос громад»

13:29,
15 Листопада 2023
1406
На Суспільному стартує токшоу «Голос громад»
На Суспільному стартує токшоу «Голос громад»
На платформах Суспільного покажуть п’ять випусків телевізійного токшоу «Голос громад» про виклики, досвід та успіхи громад України. Перший випуск дивіться 16 листопада о 17:00 на місцевих каналах Суспільного мовлення та 17 листопада о 17:00 на «Суспільне Новини».

Команда Суспільного в межах розбудови мережі гіперлокальних кореспондентів Суспільного восени побувала в п’яти громадах України, і про них ідеться в телепрограмах.

Корпоративний сайт Суспільного повідомляє, що перший випуск токшоу знімали в Чорноморську на Одещині і дискусія в ньому йде про раціональне використання бюджетних коштів.

Шефредакторка «Суспільне Одеса» та Південного хабу Суспільного Діана Зубар зазначає, що ця тема є актуальною для регіону і запрошені на токшоу гості висвітлюють її з усіх сторін, оминула увагою обговорення лише місцева влада та ОВА.

До участі в  токшоу запросили юриста й адвоката Євгена Іванченка, громадського діяча, учасника пікетів проти недоцільного використання коштів Олександра Прохорова, заступника директора Одеського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Ямкового, директорку Одеського театру юного глядача Оксану Бурлай-Пітерову.

Головний режисер проєкту — Сергій Жулін, режисер монтажу — Тарас Романик, від «Суспільне Одеса» над відео працювали Дмитро Бондаренко, Євген Войтенко, Сергій Романенко, Павло Бондаренко. Шефредакторка виїзних студій — Ольга Кутишенко.

 Продюсерка з виробництва «Суспільне Одеса» та Південного хабу Суспільного Олена Кваша зазначає, що оскільки вони вже знімали «пілот» токшоу для гіперлокальної мережі, то працювали за вже знайомою технологічною картою.

«Локацію обирали так, щоб було сховище, — це було обов’язковою умовою. У роботі нам сприяло керівництво місцевого самоврядування Чорноморська, адміністрація Палацу культури і мистецтв міста. Очевидно, що обрана для дискусії тема надзвичайно актуальна, зараз по всій країні відбуваються акції за раціональне використання бюджетних коштів», — розповіла Олена Кваша.

Нагадаємо, у жовтні-листопаді 2023 року проходили  зустрічі з Суспільним у громадах у межах проєкту розбудови мережі гіперлокальних журналістів України. Суспільне відвідало 32 громади Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини. Це здійснюється в межах проєкту «Медіа мають значення — ініціатива з розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду