Міжнародні партнери закликають зберегти Суспільне та забезпечити його фінансування

Міжнародні партнери закликають зберегти Суспільне та забезпечити його фінансування

10:59,
11 Вересня 2023
2334

Міжнародні партнери закликають зберегти Суспільне та забезпечити його фінансування

10:59,
11 Вересня 2023
2334
Міжнародні партнери закликають зберегти Суспільне та забезпечити його фінансування
Міжнародні партнери закликають зберегти Суспільне та забезпечити його фінансування
На цьому наголосив пресаташе Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколо Гаспаріні під час конференції «Суспільне Мовлення: реформа під час війни».

Ніколо Гаспаріні вважає, що реформування пострадянської державної телерадіокомпанії на незалежне Суспільне мовлення є одним з головних досягнень медійної реформи в країні за останні роки.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

«Саме Суспільне мовлення забезпечує українцям вільний доступ до якісних та достовірних джерел новин, особливо під час війни, коли дезінформація та інформаційні маніпуляції залишаються широко розповсюдженими», — зазначив Ніколо Гаспаріні.

Генеральний директор Європейської мовної спілки Ноель Карран закликав уряд і парламент забезпечити повне виконання бюджету Суспільного у 2024 році.

Він нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Суспільне активно допомагає суспільним мовникам у Європі достовірно висвітлювати війну в Україні — надаючи новини, аналітику та розслідування. «Завдяки їхній підтримці та підтримці членів з усього континенту ми змогли поділитися з суспільними редакціями понад 13 тис. новин після вторгнення», — розповів Ноель Карран. Зокрема, інтерв’ю з Президентом України, яке підготувало Суспільне, лише протягом березня 2022 року транслювали понад 2000 разів на 80 каналах.

«Для мене було честю побачити й почути більше про роботу Суспільного, журналістів та співробітників, які йдуть на неймовірні ризики, щоб надати рятівний круг для всіх, хто опинився під перехресним вогнем цієї жахливої війни», — поділився Карран враженнями про візит до Суспільного у квітні 2023 року.

Він переконаний, що важливість Суспільного ще більше зросте після війни, коли воно буде потрібне для підтримки національного духу, відновлення економіки, суспільного життя та культури України.

«Хочу висловити свою найбільшу підтримку Суспільному. Ми дуже поважаємо те, що ви робите в Україні. Після виступів представників Суспільного на подіях завжди звучать оплески», — додала керівниця Литовського суспільного мовника LRT, членкиня виконавчої ради ЄМС Моніка Гарбачяускайте-Будрене.

Голова зі зв’язків з членами Європейської мовної спілки в Центральній та Східній Європі Радка Бетчева зазначила, що Суспільне потрібне людям і так само потребує підтримки людей, а також тих, хто ухвалює рішення.

 «Це тим більше актуально в контексті амбіцій та прагнень України приєднатися до Європейського Союзу та його системи цінностей, підкреслених у багатьох документах, резолюціях та рекомендаціях Ради Європи», — наголосила Радка Бетчева.

Вона зазначила, що, як правило, суспільні мовники мають набагато більшу довіру, ніж приватні медіа, а громадяни цінують їх за надійність і неупередженість.

Нагадаємо, 4 вересня відбулася конференція «Суспільне мовлення: реформа під час війни», на якій менеджмент мовника, представники влади та міжнародні партнери, експерти обговорили візію Суспільного, поточні виклики та подальшу роль як у розбудові країни після війни, так і у відстоюванні прав і свобод демократичного суспільства.

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Стор, стоп, стоп, стоп!!! Так народжується міжнародна брехня про Суспільне.
11:59 / 11.09.2023
"... побачити й почути більше про роботу Суспільного, журналістів та співробітників, які йдуть на неймовірні ризики, щоб надати рятівний круг для всіх, хто опинився під перехресним вогнем цієї жахливої війни..." Хай НОЕЛЬ КАРРАН покаже де, і коли він БАЧИВ КОРЕСПОНДЕНТОВ СУСПІЛЬНОГО НА ПЕРЕДКУ де вони неімовірно резикували???!!!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду