Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»

Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»

10:17,
13 Березня 2024
1291

Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»

10:17,
13 Березня 2024
1291
Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»
Радіо «Культура» презентує спецпроєкт «Щоденник Шевченка»
Щодня о 20:30 до 15 березня в ефірі радіо «Культура» звучатиме радіодокументальний проєкт «Щоденник Шевченка», який приурочено до 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Корпоративний сайт Суспільного повідомляє, що у проєкті слухачі матимуть нагоду дізнатись про відчуття поета на засланні та яким був його шлях до звільнення.

Радіодокументальний серіал «Щоденники Шевченка» створено на основі оригінальних щоденникових записів поета, які він почав вести з 12 червня 1857 року, перебуваючи на засланні. Чекаючи на своє звільнення, Тарас Шевченко занотовував кожен день життя, свої переживання та події, що відбувались навколо нього. Над створенням проєкту «Щоденник Шевченка» працювали продюсерка Інна Мочарник та звукорежисерка Ганна Малієнко. 

Продюсерка проєкту Інна Мочарник зазначає, що робота зі щоденником Шевченка була цікавою та відповідальною.

«У цьому проєкті ми хотіли дати якнайбільше місця самому Шевченкові. Показати, яким він був після пережитих подій, про що думав поет, позбавлений свободи за вірші та покараний солдатською службою в ненависній російській імперській армії», — поділилась враженнями Інна Мочарник.

Нагадаємо, в лютому на  радіо «Культура» відбулись дві прем’єри, приурочені до роковин повномасштабного вторгнення. Це радіодрама «Колишні» за однойменною новелою Володимира Голосняка та документальна музична вистава «Місто Марії: щоденники облоги».

Радіо «Культура» в січні цього року презентувало новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час». Він створений у партнерстві з «Видавництвом Старого Лева», і його можна як послухати в етері радіо, так і завітати у книгарню та долучитись до розмови наживо.

Фото: Суспільне

 

 

 

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду