Суспільне запускає токшоу про виклики перед громадами «Як справи?»

Суспільне запускає токшоу про виклики перед громадами «Як справи?»

19:16,
8 Березня 2024
1352

Суспільне запускає токшоу про виклики перед громадами «Як справи?»

19:16,
8 Березня 2024
1352
Суспільне запускає токшоу про виклики перед громадами «Як справи?»
Суспільне запускає токшоу про виклики перед громадами «Як справи?»
З 11 березня о 21:00 щопонеділка на «Суспільне Новини», «Суспільне Крим» та на всіх місцевих каналах Суспільного дивіться токшоу «Як справи?», де відбуватимуться дискусії про громади України, їхню спроможність розвиватись і забезпечувати потреби жителів.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, усього заплановано 12 випусків токшоу «Як справи?».

Щоб дізнатися, що турбує жителів громад України, команда Суспільного у поїздках поспілкувалася з людьми. Питання щодо медицини, соціальних послуг, бізнесу, культури, комунікацій між різними організаціями та жителями населених пунктів найчастіше озвучували журналістам. Відповіді на них разом з експертами шукатиме команда проєкту, обговорюючи виклики, що постали перед громадами, та шукаючи шляхи розв’язання проблем.

 «Працюємо в інтересах суспільства, і одна з наших місій як Суспільного — сприяти діалогу, особливо зараз, в умовах війни. Токшоу “Як справи?” — можливість започаткувати такий діалог, вчергове привернути увагу до проблем громад, напрацювати з фахівцями можливі розв’язання цих проблем», — зазначив генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий.

Ведучі токшоу Світлана Стеценко та Віктор Дяченко запросять до розмови людей, дотичних до змінотворення, та експертів з різних галузей.

У першому випуску, 11 березня, йтиметься про відновлення України під час та після війни. Як, що і коли потрібно робити — головний фокус обговорення. Орієнтиром такого процесу мають бути саме людина, громада і їхні потреби, а медіа — стати одним із майданчиків для дискусії, яка може запустити процеси модернізації.

Над проєктом «Як справи?» працюють: директорка з виробництва регіонального контенту на Суспільному Катерина Жуліна, шефредакторка проєкту Ольга Кутишенко, гостьовий редактор Тарас Вархоляк, головний режисер дирекції регіонального мовлення Суспільного Сергій Жулін, ведучі Віктор Дяченко та Світлана Стеценко, адміністраторка Софія Євган, графічний дизайнер Андрій Дмитрик, режисер монтажу Тарас Романик, продюсер західного хабу Суспільного Максим Волошин і виробничо-технічна команда «Суспільне Львів». Місцеві команди Суспільного готують сюжети для токшоу, щоб розповісти стан справ і поділитись історіями людей, які живуть у громадах та вболівають за комфорт і можливості для реалізації.

Нагадаємо, у жовтні-листопаді 2023 року проходили  зустрічі з Суспільним у громадах у межах проєкту розбудови мережі гіперлокальних журналістів України. Суспільне відвідало 32 громади Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини. Це здійснюється в межах проєкту «Медіа мають значення — ініціатива з розвитку місцевого самоврядування та доброчесності» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

На платформах Суспільного показали п’ять випусків телевізійного токшоу «Голос громад» про виклики, досвід та успіхи громад України. Їх можна дивитись на ютуб-каналах «Суспільне Рівне», «Суспільне Одеса», «Суспільне Черкаси», «Суспільне Полтава» та «Суспільне Дніпро». 

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Оце дивилась
19:32 / 08.03.2024
про Томаківки. Що сказати - нудота, приправлена пагано-препаганою роботою відеографів. Ні композиції кадру, ні світла. За що держава їм гроші платить? Треба проситить посилати Кучеренка.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду