Олексій Харченко: Суспільне забезпечує важливу функцію  діалогу та відстоювання демократичних традицій

Олексій Харченко: Суспільне забезпечує важливу функцію діалогу та відстоювання демократичних традицій

12:45,
7 Вересня 2023
2040

Олексій Харченко: Суспільне забезпечує важливу функцію діалогу та відстоювання демократичних традицій

12:45,
7 Вересня 2023
2040
Олексій Харченко: Суспільне забезпечує важливу функцію  діалогу та відстоювання демократичних традицій
Олексій Харченко: Суспільне забезпечує важливу функцію  діалогу та відстоювання демократичних традицій
Член наглядової ради Суспільного мовлення Олексій Харченко наголосив під час конференції «Суспільне мовлення: реформа під час війни», що мовнику доводиться виконувати в умовах війни з Росією додаткові завдання.

Виступ Олексія Харченка відбувся під час третьої дискусійної панелі конференції, яка була присвячена позитивним змінам та досягненням Суспільного, а також баченню майбутнього мовника.

«Це забезпечення безпеки, у тому числі й інформаційної. Завдяки тому, що радійне мовлення дозволяло інформувати про евакуацію в умовах, коли події загрожують життю населення. Крім того, це ще й фіксування злочинів і надання документального підтвердження цих злочинів. Суспільне — це не зовсім медіа у класичному розумінні. Це вже ширше, ніж медіа, це інститут громадянського суспільства. Суспільне стає певним стандартом якості мовлення. Воно забезпечує важливу функцію суспільного діалогу, відстоювання демократичних традицій. Крім того, ми збагачуємо європейське мовлення завдяки певному досвіду і практиці», — розповів Олексій Харченко.

Нагадаємо, обговорення роботи Суспільного в розрізі «завдяки чи всупереч?» зосередилось на питаннях фінансування. Перша дискусійна панель конференції «Суспільне мовлення: реформа під час війни» зібрала парламентарів та державних службовців.

Під час другої дискусійної панелі голова наглядової ради Суспільного Світлана Остапа  акцентувала увагу на питаннях недофінансування мовника на фоні виділення коштів на державні канали. 

Народна депутатка України, заступниця голови, голова підкомітету з питань інформаційної політики та європейської інтеграції Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час роботи третьої панелі конференції зазначила, що цінність Суспільного в інформаційній безпеці, бо це наше джерело контенту на Захід.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Цінності важливіші , ніж фах
16:00 / 07.09.2023
Вчитайьтесь : " ...ми збагачуємо європейське мовлення завдяки певному досвіду і практиці".Вчитайтесь и посмотрите в его глаза . Есть такое выражениеи-"НА ГОЛУБОМ ГЛАЗУ". Вот как оноь трактуется в интернете : "Выражение на голубом глазу имеет значение «лживо, лицемерно; притворяясь незнающим, наивным».
Це ж яку треба мати безсоромність,
14:00 / 07.09.2023
щоб говорити про "... присвячена позитивним змінам та досягненням Суспільного мовника"! Можливо, в радіо щось і є. Але телебачення-то смерть...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду