Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради EBU

Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради EBU

12:38,
1 Липня 2022
4929

Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради EBU

12:38,
1 Липня 2022
4929
Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради EBU
Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради EBU
Микола Чернотицький: Стати частиною провідного світового альянсу суспільних мовників завжди було і залишається найбільш почесно.

У п'ятницю, 1 липня, голову правління Суспільного Миколу Чернотицького обрали членом Виконавчої ради Європейської мовної спілки (European Broadcasting Union).

Комітет із призначення Виконавчої ради EBU підтримав кандидатуру Чернотицького під час 88-ої Генеральної асамблеї Європейської мовної спілки, яку цього року провели у Дубровнику на запрошення хорватського мовника HRT. 

«Стати частиною провідного світового альянсу суспільних мовників завжди було і залишається найбільш почесно. Сьогодні ми стоїмо на вершині довіри до ЗМІ у всьому світі. Ніколи ще не було більш важливого часу для жодного з нас», — прокоментував Чернотицький. 

За словами голови правління Суспільного, основне завдання для кожного доброчесного медіа — надавати перевірену новинну інформацію з дотриманням журналістських стандартів, що в умовах війни є особливо актуальним. 

«Суспільні мовники мають докладати максимум зусиль і приділяти максимум уваги захисту аудиторії від фейків та дезінформації, забезпеченню високих стандартів інформації через запровадження надійної системи перевірки фактів та балансу думок на основі документів, науки та експертизи. Тільки спільні зусилля суспільних мовників можуть допомогти уникнути несправедливих і недоречних новин для громадськості. Особливо під час війни, яка зараз точиться в центрі Європи і в будь-який момент може вийти за межі українських кордонів», — зазначив Чернотицький.

Також під час 88-ої Генеральної асамблеї Європейської мовної спілки переобрали на другий дворічний термін президентку Дельфіну Ернотт-Кунсі та віцепрезидента Виконавчої ради Петра Дворжака.

Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) — найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема «Євробачення», а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі «Дакар» й інших світових подій.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
глядач
17:21 / 10.07.2022
"Кількість регіонального мовлення не зменшиться, а зросте", казав свого часу цей пан. Угу, зросло. Тепер на регіональному телебаченні один випуск місцевих новин хронометражем до 20 хвилин ( без ведучих) і на радіо 5 хвилин новин (?!) протягом доби. І то лише у будні. І це під час війни. Здобули! А Наглядова Рада робить вигляд, що нічого не відбувається. Настане час - будете відповідати!
ВК
07:06 / 06.07.2022
За червень 2022 року загальний обсяг виплачених коштів голові правління АТ «НСТУ» після оподаткування (податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) 18% та військовий збір (ВЗ) 1,5%) становив 238 780,10 грн.
Критикині
21:59 / 04.07.2022
Ахах! Наші EBU'ть до нервового зриву, до сліз.
Критикиня
02:42 / 03.07.2022
Микола Чорнотицький: краще всіх в IBU!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду