Нацрада затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного

Нацрада затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного

14:14,
10 Лютого 2022
2491

Нацрада затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного

14:14,
10 Лютого 2022
2491
Нацрада затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного
Нацрада затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного
Тепер склад наглядової ради НСТУ повністю оновлено.

10 лютого на засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення затвердила Олександра Павліченка членом наглядової ради Суспільного.

25 січня на конференції громадських об’єднань та асоціацій, що діють у правозахисній сфері, його переобрали членом наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Серед шести кандидатів за результатами рейтингового голосування він набрав найбільшу кількість балів – 100.

Попередні повноваження Олександра Павліченка як члена наглядової ради НСТУ завершилися 6 грудня 2021 року, однак він продовжував їх виконувати відповідно до пункту 6 статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».  

Конференція у правозахисній сфері була останньою, на якій переобиралися члени наглядової ради суспільного мовника. Таким чином, склад Наглядової ради НСТУ повністю оновлено.

Загалом процес ротації першого складу Наглядової ради тривав у 2020 – 2021 роках. У цей період проведено 8 конференцій громадських організацій від різних суспільних сфер і на них рейтинговим голосуванням визначено представників у Наглядову раду від громадськості. Також в оновлену Наглядову раду увійшли 7 нових членів від Парламенту ІХ скликання. Відповідно у лютому 2021 року оновлено склад Наглядової ради НСТУ.

До складу Наглядової ради суспільного мовника входить 16 осіб: 9 – представляють громадськість, а 7 – делеговані парламентськими фракціями і групами.

До оновленого складу наглядової ради НСТУ ввійшли: від громадськості Олександр Павліченко – від правозахисної сфери (увійде після затвердження Нацрадою, це буде його друга каденція), Оксана Романюк – від сфери журналістики, Віктор Бобиренко – від сфери місцевого самоврядування, Галина Титиш – від сфери освіти та науки, Дмитро Ананьєв – від сфери забезпечення прав нацменшин, Наталія Гарач – від сфери захисту прав осіб з особливими потребами, Вадим Міський – від сфери захисту інтересів дітей та молоді, Євген Глібовицький – від творчої сфери; Роман Горбань – від сфери фізичного виховання та спорту; від фракцій та груп Світлана Остапа – від фракції «Голос», Лаврентій Малазонія – від фракції «ОПЗЖ», Вячеслав Козак – від фракції «Батьківщина», Максим Кречетов – від фракції «Слуга народу», Людмила Березовська – від фракції «ЄС», Олексій Харченко – від групи «Довіра», Катерина Батенко – від групи «За майбутнє».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Питання
12:30 / 11.02.2022
Поясніть, будь ласка, чому до Наглядової ради суспільного пхаються люди "по другому колу", зважаючи що вони там працюють на громадських засадах? Чи вже щось змінилося, "не на громадських"? Чому вони так прагнуть потрапити до цього органу вдруге? Таке враження,що скоро вони приватизують своє перебування в НР. Не пишіть тільки,що вони "переймаються долею суспільного". На що воно перетворилося останнім часом, всі прекрасно бачать. Так що тоді?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду