Романа Горбаня обрали членом наглядової ради Суспільного у сфері фізичного виховання та спорту

Романа Горбаня обрали членом наглядової ради Суспільного у сфері фізичного виховання та спорту

12:29,
21 Травня 2021
3421

Романа Горбаня обрали членом наглядової ради Суспільного у сфері фізичного виховання та спорту

12:29,
21 Травня 2021
3421
Романа Горбаня обрали членом наглядової ради Суспільного у сфері фізичного виховання та спорту
Романа Горбаня обрали членом наглядової ради Суспільного у сфері фізичного виховання та спорту
Його обрали з-поміж шести кандидатів.

21 травня у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення відбулася конференція громадських об’єднань та асоціацій, що діють у сфері фізичного виховання та спорту.

На ній представники об’єднань, допущених за результатами відбору до конференції, обрали ще одного члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Кандидати, які претендували на членство у Наглядовій раді НСТУ: Роман Горбань (ГО «Міський спортивний клуб «КМ Раннінг клаб», ГО «Бігова Україна»), Юрій Малишев (ГО «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій»), Світлана Макаєва (ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»», ГО «Молодіжне об’єднання Екстрим стайл»), Олександр Єлшанський (ГО «Федерація футзалу м. Суми»), Антон Карнаух (Громадська спілка «Асоціація спортивних організацій»), Анатолій Шевченко (ВГО «Українське реєстрове козацтво»).

Головувала на конференції з обрання члена наглядової ради НСТУ у сфері фізичного виховання та спорту членкиня Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Руденко.
На конференції з вітальним словом виступилиголова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа і секретар наглядової ради Вадим Міський.

У результаті таємного голосування Роман Горбань і Антон Карнаух набрали однакову кількість балів – 19.

Після другого туру голосування учасники конференції обрали членом наглядової ради Романа Горбаня. Він отримав 34 бали, Антон Карнаух – 27. Тепер його кандидатуру має затвердити Нацрада на найближчому засіданні. 

Роман Горбань висунутий ГО «Міський спортивний клуб «КМ Раннінг клаб» і ГО «Бігова Україна».

За освітою юрист, має 20 років досвіду, займався аудиторською діяльністю. Він розповів, що любов до спорту виховується батьками, сам почав займатися бігом і плаванням, коли народилися діти. У школі мав одну «3», і це була фізкультура. Тепер вся його сім'я займається спортом, дружина бігає марафон разом із ним. 

За його словами, якщо його оберуть у наглядову раду, то він хотів би працювати у комітеті з питань аудиту. Він висунув пропозицію, щоб на сайті Суспільного можна було робити пожертви. "Я сам хотів зробити пожертву на Суспільне, і не знайшов такої опції на корпоративному сайті", - сказав він.

Антон Карнаух – кандидат від громадської спілки «Асоціація спортивних організацій».

За словми пана Карнауха, він відстоюватиме незалежність Суспільного мовлення від олігархів та фінансову незалежність. У разі обрання пообіцяв звітувати про свою роботу у наглядовій раді перед всіма ГО, які представляють спортивний напрям.

Олександр Єлшанський – кандидат від ГО «Федерація футзалу м. Суми» не зміг бути присутнім. Його представляла інша людина.  

Світлана Макаєва – кандидатка від ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»» і ГО «Молодіжне об’єднання Екстрим стайл».

Пані Макаєва запропонувала, щоб Суспільний мовник став у тому числі спортивним мовником, який би показував марафори, змагання, фізичні вправи, допомагав дітям визначитися, яким видом спорту займатися, розширив контент спортивної тематики. Також на її думку, суспільні телеканали мали б більше уваги приділяти спортивним змаганням інвалідів, щоб не тільки була трансляція Паралімпіади.

Юрій Малишев – кандидат від ГО «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій».

Він сказав, що цінності Суспільного йому близькі, бо деякий час працював на ВВС. Хотів би, щоб спортивний контент приносив суспільним каналам рейтинги.

Анатолій Шевченко – кандидат від ВГО «Українське реєстрове козацтво». На конференції був відсутній, його представляв Валентин Фетісов.

Валентин Фетісов розповів про досягнення Анатолія Шевченка, що він публічна і популярна людина, багато робить для розвитку спорту і фізичної культури, наразі перебуває у відрядженні.

Нагадаємо, 16 жовтня 2020 року на конференції у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення таємним голосуванням обрали членом наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України від сфери фізичного виховання та спорту Валентина Щербачова.

29 жовтня 2020 року Нацрада перенесла питання щодо призначення Валентина Щербачова, обраного від сфери фізичного виховання та спорту, через невідповідність його кандидатури вимогам закону. 

10 грудня Нацрада не затвердила Валентина Щербачова членом наглядової ради НСТУ. Після цього Нацрада прийняла рішення, що нового члена наглядової ради НСТУ у сфері фізичного виховання та спорту оберуть до 2 квітня 2021 року. Нацрада змушена була відкласти проведення конференції через локдаун.

Фото: Світлани Остапи, sckhorta.com.ua

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду