У філіях Суспільного стартує дитяча програма «Ок, я тобі поясню»

У філіях Суспільного стартує дитяча програма «Ок, я тобі поясню»

12:08,
8 Жовтня 2020
1912

У філіях Суспільного стартує дитяча програма «Ок, я тобі поясню»

12:08,
8 Жовтня 2020
1912
У філіях Суспільного стартує дитяча програма «Ок, я тобі поясню»
У філіях Суспільного стартує дитяча програма «Ок, я тобі поясню»
Її виробляють на аутсорсі у співпраці з «UA: Буковина».

З 18 жовтня щонеділі о 14:15 в ефірі всіх регіональних телеканалів філій Суспільного виходитиме дитяча програма «Ок, я тобі поясню».

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

Проєкт відібрали восени 2019 року на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним», яким у Чернівецькій області займався продюсер «UA: Буковини» Максим Волошин. У серпні 2020 року з переможницею конкурсу Мариною Буличевою підписали договір, вартість проєкту 232 656 грн. Вона також виграла ще з одного програмою «ЗаАрхівоване», яка має вийти восени 2020 року.

Марина Буличева – авторка й менеджерка дитячої програми «Ок, я тобі поясню». Донедавна вона працювала редакторкою «Українського радіо. Буковина», на початку карантину виробляла для Чернівецької філії Суспільного як штатна працівниця освітній проєкт «Школа вдома». Наразі вона не працює у Чернівецькій філії, веде підприємницьку діяльність.

За її словами, «Ок, я тобі поясню» — дитяча телевізійна енциклопедія, завдяки якій допитливі глядачі можуть отримати відповіді хоча б на частину своїх запитань.  

«Щоб утримати увагу маленького глядача та полегшити сприйняття важкої інформації — у наших роликах використовуємо графічні елементи, – цитує її слова пресслужба Суспільного.

Усього вийде 12 випусків тривалістю 6 хвилин кожен. 

Максим Волошин зазначив, що у дитячій програмі вони насамперед прагнули подивитися на світ очима дитини. «У кожному випуску розповідаємо про явища й об’єкти, які для дорослих звичні, а для дітей — нова мандрівка й знайомство», додав він.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Національна суспільна телерадіокомпанія України провела відкритий відбір творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним», в рамках якого пройшли 34 із 70 проєктів, запропонованих до захисту.

20 із них  реалізують за фінансування Суспільним мовником. Із вересня 2020 року в ефірі філій Суспільного мають вийти 20 нових проєктів, які запускають у виробництво сторонні локальні продакшни.

Наразі вийшли  тревел-шоу «Роздивись», проєкт «Еко-люди», проєкт «Street Cхід»,  тревел-шоу «Недалечко», туристична програма «Геолокація: Волинь», тревел-квест «Край пригод» і «12 міфів про Донбас», який реалізували за кошти міжнародних партнерів Суспільного.

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду