«Ейч ел бі Юкрейн» проводитиме аудит фінансової звітності НСТУ упродовж трьох років

«Ейч ел бі Юкрейн» проводитиме аудит фінансової звітності НСТУ упродовж трьох років

19:39,
25 Жовтня 2021
2115

«Ейч ел бі Юкрейн» проводитиме аудит фінансової звітності НСТУ упродовж трьох років

19:39,
25 Жовтня 2021
2115
«Ейч ел бі Юкрейн» проводитиме аудит фінансової звітності НСТУ упродовж трьох років
«Ейч ел бі Юкрейн» проводитиме аудит фінансової звітності НСТУ упродовж трьох років
Компанія стала переможцем відкритих торгів, після цього наглядова рада НСТУ визначила її суб’єктом аудиторської діяльності для проведення аудиту фінансової звітності НСТУ.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України визначила міжнародну компанію «Ейч ел бі Юкрейн»  (HLB Ukraine) суб’єктом аудиторської діяльності для проведення аудиту фінансової звітності Суспільного мовника строком на три роки – за 2021, 2022 і 2023 роки.

Таке рішення наглядова рада прийняла на останньому засіданні, про це йдеться у протоколі, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного.

За словами секретаря наглядової ради Вадима Міського, тендерний комітет Суспільного оголосив відкриті торги на закупівлю аудиторських послуг. Він розповів, що у закупівлі взяли участь п’ять організацій. За результатами розгляду тендерних пропозицій ТОВ «Грант торнтон легіс», ТОВ «БДО», ТОВ «Ейч ел бі Юкрейн»  та ТОВ «Бейкер тіллі Україна» тендерним комітетом встановлено їхню відповідність кваліфікаційним критеріям і технічному завданню, та надалі їх було допущено до аукціону, який відбувся 29 вересня 2021 року. За результатами проведеного аукціону перемогла аудиторська організація ТОВ «Ейч ел бі Юкрейн» з ціновою пропозицією 3 099 000,00 гривень.

Ця компанія вже проводила аудит фінансової звітності НСТУ за 2020 рік. Її тендерна пропозиція відповідає вимогам тендерної документації та технічним вимогам, тому Комітет з питань аудиту наглядової ради НСТУ рекомендував наглядовій раді визначити «Ейч ел бі Юкрейн» суб’єктом аудиторської діяльності для проведення аудиту фінансової звітності НСТУ. Члени наглядової ради підтримали це рішення.

Як писав сайт «Детектор медіа», у березні 2018 року аудиторська кампанія «Ернст енд Янг» розпочала проводити річний фінансовий та організаційний аудит ПАТ «НСТУ»  за період з дати утворення Національної суспільної телерадіокомпанії України – з 19 січня 2017 року до 31 грудня 2017 року, який тривав 10 тижнів. Проведення аудиту від імені НСТУ фінансувало Шведське агентство з питань розвитку співробітництва SIDA.

Тоді компанія «Ернст енд Янг» після проведення аудиту НСТУ відмовилася висловити думку щодо фінансової звітності. 

На початку 2020 року аудиторська фірма «Де Візу» виграла тендер і проводила зовнішній фінансовий аудит Національної суспільної телерадіокомпанії за 2019 рік.

Восени 2020 року «Ейч Ел Бі Юкрейн» виграла тендер і провела аудит фінансової звітності НСТУ за період із 1 січня по 31 грудня 2020 року. У травні 2021 року зовнішній аудитор надав позитивний висновок фінансової звітності НСТУ за 2020 рік без будь-яких зауважень.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду