У 2021 році назви «UA: Перший» точно не буде – Лодигін

У 2021 році назви «UA: Перший» точно не буде – Лодигін

12:39,
4 Вересня 2020
6825

У 2021 році назви «UA: Перший» точно не буде – Лодигін

12:39,
4 Вересня 2020
6825
У 2021 році назви «UA: Перший» точно не буде – Лодигін
У 2021 році назви «UA: Перший» точно не буде – Лодигін
Із початку 2021 році суспільний канал «UA: Перший має повністю оновитися і змінити назву на «Суспільне ТБ».

Про це в інтерв’ю «Детектору суспільного мовлення» сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Ярослав Лодигін, відповідальний за телевізійну платформу,

«До кінця року зробимо все, щоб уже з початку 2021 року ввійти повністю оновленими. Поки що залишиться "UA: Перший", але у 2021 році цієї назви точно не буде», – зазначив він.

За його словами, перезавантаження каналу відбуватиметься поступово. Наразі на каналі мають амбіційні дослідницькі завдання, пов’язані з вивченням аудиторії суспільного, не тільки телевізійної частини.

«Разом із департаментом стратегічного маркетингу, який теж розширився, посилюємо концепцію, яку прийняли», – пояснив телевізійний менеджер.

Рік тому Ярослав Лодигін сказав «Детектору суспільного мовлення», що назва зміниться з 1 січня 2020 року.

«Мені важко прогнозувати, оскільки компанія дуже залежна від бюджетного фінансування. Ми мали плани на рік, які довелося поміняти після секвестру бюджету і сплати боргу "Євроньюзу". За зміною назви каналу стоять великі видатки на промо, маркетинг тощо. Якби ми це зробили на початку 2020-го року, то спалили б феноменальну ідею в порожньому ребредингу ( (перепозиціонуванні - Ред.). На сьогодні маємо більше підстав, щоб рухатися до зміни назви і змінюватися візуально», – прокоментував член правління НСТУ.  

Нагадаємо, першого січня 2020 року телеканал «UA: Перший» мав вийти в ефір в оновленому форматі та з новою назвою. Так на початку вересня 2019 року анонсував член правління НСТУ Ярослав Лодигін у своєму інтерв’ю «Детектору медіа». НСТУ подала до Нацради заяви про зміну в ліцензії логотипа каналу «UA: Перший» на «Суспільне ТБ». Але ліцензія каналу поки не змінена.

За словами Ярослава Лодигіназміна назви на «Суспільне ТБ» – це лише невелика складова частина усіх тих якісних змін, які мають відбутись у мовленні для повного перезапуску каналу.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 року в прямому ефірі було урочисто змінено логотип «Першого Національного» на логотип суспільного мовника – «UA: Перший». Зміна назви загальнодержавного суспільно-політичного телеканалу відбулася в момент закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України», який усунув технічні проблеми на шляху перетворення державних телерадіокомпаній у Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ). Було презентовано як логотип Суспільного мовника України: «UA: Суспільне мовлення», так і його першого каналу: «UA: Перший».

Додамо, що логотип суспільного мовлення «UA» означає You are – Ти є, тобто тобто «Ти є Перший».

Нова назва каналу довго приживалася. Ще у 2018 році у регіональних газетах «UA: Перший» називали УТ-1, «Перший Національний» і навіть «Ера Перший». 

Фото: Руслан Новосьол

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду