«UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ»

«UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ»

16:55,
20 Грудня 2019
8791

«UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ»

16:55,
20 Грудня 2019
8791
«UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ»
«UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ»
Телеканал Національної суспільної телерадіокомпанії України «UA: Перший» планує змінити назву на «Суспільне ТБ».

Канал уже подав заяву до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про переоформлення своїх ліцензій у зв’язку зі зміною логотипа. Але Нацрада двічі переносила розгляд питання. Одного разу це пояснили потребою НСТУ доопрацювати заявні документи.

20 вересня НСТУ подала заявку на реєстрацію знаку для товарів і послуг «Суспільне ТБ»:

Про те, що НСТУ планує змінити назву каналу «UA: Перший» стало відомо у вересні 2018 року – про це в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив генеральний продюсер з розвитку НСТУ Микола Ковальчук. «Ми плануємо зміну назви, яка нам допоможе відірватися від іміджу державного. Поки не хочу про це гучно заявляти, тому що це слід робити тоді, коли матимемо чітко визначену дату перезапуску і, відповідно, зможемо розпочати повноцінну комунікацію. Однак наразі це неможливо швидко зробити через суттєве недофінансування», - розповів він.

У вересні 2019 року наміри ребрендингу телеканалу «UA: Перший» в інтерв’ю «Детектору медіа» підтвердив очільник телевізійної платформи НСТУ, нині член правління Суспільного мовника Ярослав Лодигін. Він же озвучив робочу назву – «Суспільне». «Якщо ви увімкнете канал, то від ведучих, журналістів, з промо текстів тощо почуєте три-чотири версії того, що він дивиться. Будуть версії «Юа: Перший», «UA: Перший», «Перший», «Суспільний мовник». Тому найперше ми маємо назвати канал «Суспільне». Це робоча назва», - розповів він.

Ярослав Лодигін також анонсував, що канал вийде з новою назвою 1 січня 2020 року. «Це хороша дата, щоб розпочати щось нове й дати країні канал, на який вона заслуговує. Зараз ми працюємо над репозиціонуванням та біблією бренду», - говорив він.

З огляду на те, що 20 грудня було останнє засідання Нацради у 2019 році, а ліцензії «UA: Першого» вона не переоформила, канал не зможе вийти в ефір з новою назвою 1 січня.

Нагадаємо, канал з назвою «UA: Перший» мовить із 7 квітня 2015 року. До цього він з 1998 по2015 роки називався «Перший національний» (деякий час також мав назву – «Перший»). До 1998 року канал мав назву УТ-1.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду