Суспільне презентувало в Лондоні «Бробакс» та «Хоробрі казки»

Суспільне презентувало в Лондоні «Бробакс» та «Хоробрі казки»

12:03,
16 Лютого 2024
470

Суспільне презентувало в Лондоні «Бробакс» та «Хоробрі казки»

12:03,
16 Лютого 2024
470
Суспільне презентувало в Лондоні «Бробакс» та «Хоробрі казки»
Суспільне презентувало в Лондоні «Бробакс» та «Хоробрі казки»
Генеральна продюсерка цифрових платформ Суспільного Вікторія Мурована презентувала дитячий контент у двох школах: St. Mary’s Ukrainian School та в осередку української скаутської організації «Пласт» у Лондоні.

За повідомленням корпоративного сайту Суспільного, це відбулося завдяки спільній ініціативі Суспільного та Ukrainian Institute London з метою підтримки дітей-переселенців з України та для популяризації дитячого контенту серед української діаспори в Лондоні.

Загалом відбулося чотири заходи, які відвідали приблизно 400 дітей за участю виховників та батьків.

Вікторія Мурована зазначає, що в Лондоні перебувала у відрядженні як членкиня диджитал-комітету Європейської мовної спілки і з радістю погодилася стати культурною амбасадоркою у столиці Великої Британії.

«Переконана, що такі заходи важливі й необхідні для дітей, які вимушено через війну опинилися далеко від дому або ж мають інтерес до рідної культури, навіть зростаючи в іншій країні», — каже Вікторія Мурована.

Модерувала заходи сеньйорка-пластунка, членкиня світового проводу Пласту, філософиня, кураторка культурних та освітніх проєктів, експертка з міжнародних комунікацій та прав людини та програмна директорка Української асоціації культурологів Ольга Муха. Усі презентації проходили в теплій та невимушеній атмосфері.

 Приміром, у  St. Mary’s Ukrainian School на локації Wilberforce діти від семи до десяти років разом з учителями переглянули серію мультика «ТОТО» на ютуб-каналі «Бробакс» — «Я з України» та разом заспівали українську пісню «Ой у лузі червона калина», а також уважно слухали казку «Їжачок Лесик на новому березі» з книжки «Хоробрі казки». 

 А от в осередку Пласту, де Ольга Муха є виховницею, зібралося близько 30 юнаків та юначок віком 12–16 років, які здебільшого переїхали до Англії в ранньому віці. Торік до них долучилися друзі з України. Вони залюбки подивилися серію випуску про кібербезпеку з Лєрою Пешкою на ютуб-каналі «Колайдер». Питання і теми, порушені у відео, такі як фейкові новини, кібербулінг та інші, — актуальні для всіх підлітків, яким доступний інтернет. Пластунам було дуже цікаво дізнатися, чим захоплюються їхні однолітки в Україні, та отримати доступ до якісного українськомовного контенту, якого наразі не так багато. Крім «Колайдера» вони активно обговорювали блоги «Cool'туримо» на ютуб-каналі «Суспільне Культура» про культурні події, сучасних українських музикантів. 

Нагадаємо, другий наклад книжки «Хоробрі казки» вийшов у січні цього року. Перша тисяча примірників книжки «Хоробрі казки» видана восени 2023 року в харківському видавництві «АССА». Вона містить QR-коди, які дають можливість прослуховувати аудіоверсії казок українською мовою на ютуб-каналі «Бробакс».

Суспільне у партнерстві з pedan|buro презентувало освітній проєкт для молоді «Колайдер» у грудні 2023 року. Проєкт втілюється на платформах YouTube і TikTok і розрахований на підліткову аудиторію.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду