Суспільне покаже новий документальний проєкт «Стихії війни»

Суспільне покаже новий документальний проєкт «Стихії війни»

12:43,
20 Лютого 2024
590

Суспільне покаже новий документальний проєкт «Стихії війни»

12:43,
20 Лютого 2024
590
Суспільне покаже новий документальний проєкт «Стихії війни»
Суспільне покаже новий документальний проєкт «Стихії війни»
24 лютого о 20:30 на місцевих каналах Суспільного та на каналі «Суспільне Новини», а також на ютуб-каналі Першого відбудеться прем’єрний показ документального проєкту «Стихії війни».

За повідомленням корпоративного сайту Суспільного, регіональна команда мовника підготувала стрічку до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Над проєктом працювали: режисер — Сергій Жулін; оператори — Сергій Міщенко, Дмитро Бондаренко, Юрій Сисоєв, Сергій Шаповалов, Антон Романюк; режисер монтажу — Тарас Романик; графічний дизайнер — Андрій Дмитрик; звукорежисер — Дарія Петренко; композитор — Кирило Томашевський; коректор кольору — Олександр Брамський; редакторка — Галина Щерба; адміністраторка — Софія Євган; генеральний продюсер — Артем Шелковий. 

Героям проєкту довелось вести боротьбу з усіма природними стихіями, на тлі яких розгорнулась повномасштабна війна. Жителі Херсона та Миколаєва рятувались від «великої води» після підриву Каховської гідроелектростанції. Герої фільму з Чернігівщини обробляли землю, ризикуючи натрапити на снаряди, які можуть здетонувати. Жителі Сум пережили втрату власного житла та домашніх тварин, які живцем згоріли від падіння «шахеда».

Фільм «Стихії війни» — можливість ще раз переосмислити ціну, яку доводиться платити українцям щодня під час війни, та як Україна дає раду всім стихіям. Герої документального проєкту демонструють силу, витримку, винахідливість, єднання, віру, збереження традицій.

За словами режисера та автора ідеї фільму, головного режисера дирекції регіонального мовлення Суспільного Сергія Жуліна, глядачі у стрічці побачать не суху статистику, а живі історії людей, які відчули на собі силу вогню та води.

 «Відверті живі емоції героїв, широка географія пережитих страшних подій, які розгортаються у стрічці, і долі, що переплітаються і поєднуються в єдиний вузол героїчного протистояння російському вторгненню — про все це у проєкті від регіональної команди документалістів Суспільного», — зазначає Сергій Жулін. 

Команда Суспільного запланувала офлайн-покази фільму «Стихії війни» у Львові, Чернігові, Сумах та Одесі.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду