На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Книгосховище»

На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Книгосховище»

15:34,
4 Січня 2024
2159

На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Книгосховище»

15:34,
4 Січня 2024
2159
На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Книгосховище»
На радіо «Культура» стартував новий сезон проєкту «Книгосховище»
Щовівторка о 12:35 в ефірі радіо «Культура» виходитиме програма, у якій авторка та ведуча Олена Гусейнова разом з іншими професійними читачами та читачками говоритимуть про гострі теми сьогодення та про книжки, які допомагають їх рефлексувати.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

У першому випуску говорили про письменницю та громадську діячку Вікторію Амеліну, яка 1 січня святкувала б свій 38-й день народження, але її життя трагічно обірвалося внаслідок ракетного удару росіян по Краматорську. Гостею цього випуску була виконавча директорка українського PEN, письменниця та подруга Вікторії Амеліної Тетяна Терен.

За словами Олени Гусейнової, проєкт «Книгосховище» влітку 2022 року виник як алюзія на її минулий проєкт «Книжковий топ 7», який виходив у прямому етері «Українського радіо» та радіо «Культура». У  випусках цього проєкту мова йшла про якісь важливі події та сім книжок, які допомагали довше затримати увагу на події.

 «“Книгосховище” стало продовженням таких розмов. В першому сезоні було більше ніж 50 випусків, програма стала коротшою, книжок залишилося три. Ми говорили про деколонізацію, українські літописи, Григорія Сковороду, не-булгаківський Київ, про екранізовані книжки, про Крим, про те, як українську літературу перекладають мовами світу, про критичне мислення, Миколаївщину, Донеччину і Поділля. В новому сезоні епізоди залишаться короткими, і кожні чотири серії будуть об'єднані гостями та їхніми важливими справами», — розказала Олена Гусейнова.

Чотири випуски нового сезону «Книгосховища» присвячені документалістиці в сучасній українській літературі й тому, як українські письменники перетворюються на документалістів, щоб фіксувати страшну реальність російської геноцидної війни.

 «Книгосховище» можна слухати не лише в етері радіо «Культура», а й на подкастах.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду