Серед номінантів премії «Читомо» оголосили радіо «Культура»

Серед номінантів премії «Читомо» оголосили радіо «Культура»

12:30,
19 Жовтня 2023
1413

Серед номінантів премії «Читомо» оголосили радіо «Культура»

12:30,
19 Жовтня 2023
1413
Серед номінантів премії «Читомо» оголосили радіо «Культура»
Серед номінантів премії «Читомо» оголосили радіо «Культура»
Нагородження переможців премії відбудеться 2 листопада в Києві, а короткий список номінантів оголосили під час події в межах 75-го Франкфуртського книжкового ярмарку. У номінації «За книжкову ініціативу, що сприяє промоції читання» — головна редакція літературних програм та радіотеатру радіо «Культура».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська відзначає, що вони допомагають робити культуру видимою. 

«Редакція радіо “Культура” не просто насолоджується цим культурним полем, а й робить його доступним, зокрема для тих, хто лиш починає відкривати для себе українську культурну ідентичність і широкий світовий культурний контекст. Саме тому для всієї нашої команди такою цінною та почесною є номінація у фіналі премії “Читомо”. Головна редакція літературних передач і радіотеатру — одна з тих, хто активно працює і під час великих міжнародних фестивалів, і в студії, плекаючи традицію роботи з радіодокументалістикою, радіодрамою та іншими радіолітературними форматами», — прокоментувала Ірина Славінська.

Премію «Читомо» заснувало однойменне медіа за підтримки Німецької асоціації видавців і книгорозповсюджувачів (Börsenverein des Deutschen Buchhandels), Франкфуртського книжкового ярмарку та грошової винагороди від Міністерства культури й медіа Німеччини — по 4000 євро в кожній номінації.

До складу міжнародного журі премії «Читомо» ввійшли:

  • Уям Блекер (Велика Британія), вчений-славіст University College London, перекладач української літератури, член журі Міжнародної Букерівської премії 2023;
  • Ґванца Джобава (Сакартвело), віцепрезидентка Міжнародної асоціації видавців;
  • Юлія Козловець (Україна), директорка Міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал»;
  • Владка Купська (Німеччина — Чехія), головна менеджерка Франкфуртського книжкового ярмарку з роботи з ринками Центральної і Східної Європи;
  • Валерій Пекар (Україна), викладач Києво-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл;
  • Тетяна Терен (Україна), журналістка, виконавча директорка Українського ПЕН;
  • Оксана Хмельовська (Україна), співзасновниця «Читомо»;
  • Володимир Шейко (Україна), генеральний директор Українського інституту.

Нагадаємо, редакція радіо «Культура» отримала відзнаку за особливий внесок у розвиток журналістики в час війни від Фундації «Суспільність». Її вручили виконавчій продюсерці радіо «Культура» Ірині Славінській. 

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду