Радіо «Культура» презентує новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час»

Радіо «Культура» презентує новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час»

16:33,
10 Січня 2024
1627

Радіо «Культура» презентує новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час»

16:33,
10 Січня 2024
1627
Радіо «Культура» презентує новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час»
Радіо «Культура» презентує новий проєкт «1990-ті: сучасні класики та їхній час»
Проєкт створений у партнерстві з «Видавництвом Старого Лева», і його можна буде як послухати в етері радіо, так і завітати у книгарню та долучитись до розмови наживо.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

12 січня о 18:00 у книгарні-кав’ярні Старого Лева на Михайлівській, 18-А відбудеться перша зустріч у рамках проєкту. Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська про час та письмо у 1990-ті говоритиме з головною редакторкою і співзасновницею «Видавництва Старого Лева», письменницею і перекладачкою Мар’яною Савкою.

Надалі зустрічі будуть проходити щоп’ятниці о 18:00. Письменники, які почали писати наприкінці 1980-х або у 1990-ті роки, говоритимуть про історичні зміни, які відбувалися в перше десятиліття незалежності України, про тогочасні побут і культуру українців, про літературний процес і свої тодішні  дебюти.

 Усі розмови транслюватимуться наживо в етері програми «Вечір на радіо «Культура».

Виконавча продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська зазначає, що вони прагнуть бути ближче до своєї аудиторії, і тому розмови в цьому проєкті будуть про важливі культурні артефакти.

«Саме тому ми вирішили поговорити про 1990-ті — знаковий для України час. Час Революції на граніті, час Незалежності, час важливих літературних дебютів. Ті роки можуть чимало пояснити нам про нас самих. Саме тому в кожній розмові будемо поринати в історичне — і дуже особисте — тло, щоби краще зрозуміти сьогодення. Пишаюся, що в цьому проєкті маємо “Видавництво Старого Лева” за партнерів. У нас чимало спільних цінностей, зокрема — віднайдення та плекання важливої спадщини», — каже Ірина Славінська.

Кураторка проєкту — головна редакторка редакції літературних передач і радіотеатру радіо «Культура» Олена Гусейнова. До розмов будуть залучені ведучі радіо «Культура»: Ірина Славінська, Олена Гусейнова, Вадим Карп’як, Ліза Цареградська, Наталка Писанка, Євгеній Агарков та інші.

Наступний випуск проєкту буде 19 січня, у ньому Олена Гусейнова говоритиме з поетом, публіцистом та перекладачем Андрієм Бондарем.

Нагадаємо, щовівторка о 12:35 в ефірі радіо «Культура» виходитиме програма «Книгосховище», у якій авторка та ведуча Олена Гусейнова разом з іншими професійними читачами та читачками говоритимуть про гострі теми сьогодення та про книжки, які допомагають їх рефлексувати.

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду