Суспільне у День Незалежності відновило роботу «Радіоточки»

Суспільне у День Незалежності відновило роботу «Радіоточки»

10:34,
26 Серпня 2023
2530

Суспільне у День Незалежності відновило роботу «Радіоточки»

10:34,
26 Серпня 2023
2530
Суспільне у День Незалежності відновило роботу «Радіоточки»
Суспільне у День Незалежності відновило роботу «Радіоточки»
З 24 серпня радіостанція «Радіоточка» доступна онлайн на сайті «Українського радіо» та в додатку «Суспільне Радіо». В етері можна слухати музику, яка сформувала українську націю.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Виконавчий продюсер «Радіоточки» та радіо «Промінь» Максим Яковенко розповів, що формат радіостанції є унікальним і нині актуальним. «Така станція повинна була з'явитись ще чверть століття тому замість багатьох "русских" FM-форматів, але... сталося те, що сталося. І саме в День Незалежності ми запускаємо цей формат для всіх поколінь українців, без винятку. Для тих, хто мешкає в Україні, для тих, хто зараз за кордоном. Бо інтернет дає безмежні можливості для трансляції, і це головне!» — зазначив Максим Яковенко.

В етері радіостанції «Радіоточка» звучатиме музика, яку раніше не можна було почути онлайн, яка замовчувалась у радянські часи і яка зараз не лунає на FM-частотах. Суспільне мовлення має у своїх архівах понад тисячу пісень, які записувалися в Будинку звукозапису «Українського радіо» виконавцями 60–70-х років, починаючи від «Гуцулки Ксені» до «Водограю». 

«Колись це звучало зі звичайної радіоточки. Тепер це не має бути втрачено, бо це частина української музичної культури. Готуємо ще кілька сезонів подкастів про українську музику 60–90-х», — зазначила креативна продюсерка радіо «Промінь» Вікторія Польченко.

Ці пісні колись уже лунали на радіоточці в ефірах проєкту «Тільки пісня» з ведучою «Українського радіо» Галиною Бабій. Ці ефіри пам’ятає старше покоління, а молодша аудиторія зможе отримати доступ до безлічі українських пісень минулих десятиліть, різних музичних напрямів та жанрів. 

Серед виконавців, пісні яких можна буде слухати й відкривати наново, — Дмитро Гнатюк, ВІА «Веселі скрипки», Тетяна Русова, ВІА «Арніка», «Кобза», Володимир Івасюк, Софія Ротару, Назарій Яремчук, ВІА «Смерічка», ВІА «Червона рута», тріо «Мареничі», ВІА «Ватра», Алла Кудлай, Тарас Петриненко, Квітка Цісик, Василь Зінкевич, Оксана Білозір, Анатолій Гнатюк, Марія Бурмака, В’ячеслав Хурсенко, Юрко Юрченко, Ірина Білик, Ель Кравчук, Анатолій Матвійчук, Марина Одольська та багато-багато інших.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
презумпція оптимізму
11:04 / 26.08.2023
Суспільне має величезний відеоархів . Там і те , що зробли телевізійники , і другий за розміром архів кіноплівки в Україні.Але злочиинно хибна позиція нинішнього керівництва НСТУ закриває їм очі на можливість єфективно все використовувати.Вони вважають , що телебачення почалось з їхнім приходом і тому гонять без зупину в етер лайно особиистого вробництва.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду