Суспільне відреагувало на депутатські закиди в соціальній мережі

Суспільне відреагувало на депутатські закиди в соціальній мережі

10:21,
29 Квітня 2024
2095

Суспільне відреагувало на депутатські закиди в соціальній мережі

10:21,
29 Квітня 2024
2095
Суспільне відреагувало на депутатські закиди в соціальній мережі
Суспільне відреагувало на депутатські закиди в соціальній мережі
Суспільне мовлення оприлюднило відповідь на закиди про діяльність медіакомпанії, які протягом кількох днів з’являються у фейсбуці.

У заяві, яка опублікована на корпоративному сайті Суспільного, йдеться, зокрема, про те, що однією з передумов вступу України до ЄС є існування незалежного суспільного мовника, а успіх трансформації державного медіа в суспільне відзначають у Раді Європи, Європейській комісії, USAID та інших міжнародних організаціях.

Дотримання всіх журналістських стандартів у новинах Суспільного, відсутність замовних матеріалів, «джинси» та маніпуляцій підтверджує й той факт, що мовник є в «білому списку» медіа, який є знаком якості. За даними моніторингу незалежних експертів слот Суспільного в марафоні «Єдині новини» є найбільш збалансованим.

Суспільне має незалежну редакційну політику й незалежні від влади керівні органи — правління та наглядову раду — і продовжує розвиватися та вдосконалюватися.

Медіакомпанія, яка визначена урядом об’єктом стратегічного значення для економіки та безпеки держави, не припиняла свою роботу з початком повномасштабного вторгнення та об’єктивно висвітлює події цілодобово на телебаченні, радіо, сайтах, у соціальних мережах та мобільних застосунках.

У заяві Суспільного мовлення також зазначено, що компанія виконує всі норми Закону України «Про  мобілізаційну підготовку та мобілізацію» і готова відповісти на питання з цього приводу та обстоювати свою репутацію і доброчесність.

Зазначають також, що спостерігається рівень відставання зарплат на Суспільному від аналогічних фахівців на ринку загалом на 48%. Про це свідчать дані галузевого дослідження Ernst & Young, станом на 1 січня 2024 року в порівнянні з трьома найбільшими приватними медіагрупами країни, які разом із Суспільним брали участь у дослідженні. Тому закиди на тему оплати праці співробітників Суспільне розглядає як спробу позбавити мовника законного фінансування, що, в свою чергу, може призвести до знищення незалежності медіа.

«Враховуючи зазначене, ми звертаємось до голів Комітетів Верховної Ради України:

з питань Регламенту, депутатської етики і організації роботи Верховної Ради України — з проханням дати оцінку висловлюванням пані Безуглої;

з питань гуманітарної та інформаційної політики та з питань свободи слова — з проханням розглянути спроби тиску й поширення токсичних наративів щодо медіакомпанії;

з питань інтеграції України до Європейського Союзу — з проханням дати оцінку спробам підірвати реформу, яка була зобовʼязанням України згідно з угодою про Асоціацію України з ЄС, Угодою між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз, а також зобов’язанням України перед Радою Європи з 2005 року (Резолюція 1466 (2005)).

Всі сім років свого існування Суспільне захищає свободи в Україні. Сьогодні нам довіряють мільйони українців, і ми щодня працюємо саме для них», — зазначено в заяві.

Нагадаємо, голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Світлана Остапа в коментарі «Детектору медіа» розповіла, що  Суспільне пропонують прибрати з вечірніх слотів телемарафону «Єдині новини» і залишити йому тільки нічні та ранкові слоти. 

Народна депутатка України Мар’яна Безугла  оприлюднила кілька постів на своїй фейсбук-сторінці, які присвятила темі доцільності фінансування шести державних каналів, причому до «державних» вона зарахувала і Суспільне мовлення.

У дописі Мар’яна Безугла, зокрема, пише про те, що «є аж 6 (!) державних мовників, але немає інформаційних військ, які росіяни створили собі ще в 2014 році» та що «Суспільне, Дом і FreeДом мають мізерні охоплення і диверсифікують кошти».  Вона пропонує  залишити фінансування лише одного каналу, зокрема «Ради» або Суспільного.

 Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Краще всіх в EBU
18:39 / 01.05.2024
Суспільне існує тільки для того, щоб здесятеро людей отримували 200 тис грн. Спостерігаю рух, що є в усіх авторитарних структурах: якщо сто разів прочитати про себе на одному ресурсі, що робиш хороший продукт, то можна й справді в це щиро повірити. У той же час, топові компанії платять великі гроші незалежним авдиторам, за те, щоб їм окреслили реальну картину. Тобто, сказали правду, а не лестощі. Бо тільки так можна покращити продукт. Якщо, звісно, ціль саме така. А я бачу, порівняно з іншими каналами, низьку якість картинки, нехаризматичних ведучих та занудну манеру подачі інформації, що ґрунтується, ні, не на професійних стандартах, а на банальній відсутності таланту, адже залишено зручних, а не талановитих. Також не дуже то й багато власних матеріалів у новинах, було багато шуму, але новини звелися до переписування телеграму. Із плюсів: я не помічаю комерційної та політичної джинси. Однак чи переважає цей плюс всі мінуси, чи є це достатньо хорошим продуктом, як для такого фінансування? Для мене ні. Упевнена, якщо топменеджмент перевести на гонорари 40-50 тис, їх як вітром здує.
Хай поставлять в етер
09:49 / 30.04.2024
замість двох ляльок славнозвісного "Карлос в Україні" виробництва імені Галкіна і Суспільного . Ось тоді стане клас! Ось тоді все буде мок'юментарі. До речі, а що це ходять чутки, що видатна кадра Суспільного Галкін кудись здриснув, а Детектор не опублікував ніякого його сльозливого прощального тексту про те як багато років він піднімав з колін культуру в Україні?
ВК
09:22 / 30.04.2024
Ого, як зашевелилися! Не хочуть втрачати захмарні 200 тисяч з бюджету собі у власні кишені! Хай самі спробують заробити! Хочете працювати на суспільному, заробляйте самі! Вангую: позбавлять їх бюджету, члени правління одразу розбіжаться. А залишаться ті, хто справді любить свою роботу. Не за гроші.
Відгук на перший комент
14:03 / 29.04.2024
ДЯКУЮ! ВАС ПІДРИМУЮ!
презумпція оптимізму
13:49 / 29.04.2024
1.Цитата : " Нам дуже прикро, що ми змушені реагувати на систематичні закиди " Їм дуже прикро реагувати...на СИСТЕМАТИЧНІ закиди ... Народ вже давно кричить про необхідність навести порядок в Суспільному , а ім все пофіг. 2.Цитата : " має незалежну редакційну політику й незалежні від влади керівні органи..." В тому то і вся біда , що керівні органи Суспільного , отримуючи від держави зарплатні по 2000 000 грн ,занадто незалежні не тільки від держави , а і від здорового глузду.А на іхню редакційну політику ніхто і не зазіхає .Редагування- то надання матеріалам приваблиивої образності для нормального сприйняття глядачем.І саме цього нема . Саме про це і говорять всі. 3.Цитата: " Новини Суспільного працюють за найвищими журналістськими стандартами. " Про ці "стандарти" кричить тільки Детектор. І тільки в його текстах новинам Суспільного дається найвища оцінка.Глядачі просто не дивляться. 4.Цитата : "Існування незалежного Суспільного Мовлення — одна із передумов вступу України до Європейського Союзу" Не треба занадто звеличувати свій статус і назву. Європейському Союзу потрібне НОРМАЛЬНЕ суспільне телебачення , а не ПАРОДІЯ на телебачення.Цього хоче і український глядач. 5.Цитата: "...рівень відставання зарплат на Суспільному від аналогічних фахівців на ринку...складає, загалом по компанії, 48%." Про яку втрату ЯКОЇ незалежності верещать на Суспільному , маючи на увазі , що багато працівників отримують по 8 000 , а керівники по 200 000 ?! Чи не напряму відстойна якість матеріалів Суспільного залежить від захмарних зарплат керівництва і ганебного мізера тих , хто конкретно працює в студіях ???
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду