Суспільне оприлюднило заяву щодо коментарів речника Повітряних сил ЗСУ в ефірі «Українського радіо»

Суспільне оприлюднило заяву щодо коментарів речника Повітряних сил ЗСУ в ефірі «Українського радіо»

12:24,
24 Листопада 2023
2271

Суспільне оприлюднило заяву щодо коментарів речника Повітряних сил ЗСУ в ефірі «Українського радіо»

12:24,
24 Листопада 2023
2271
Суспільне оприлюднило заяву щодо коментарів речника Повітряних сил ЗСУ в ефірі «Українського радіо»
Суспільне оприлюднило заяву щодо коментарів речника Повітряних сил ЗСУ в ефірі «Українського радіо»
Заяві передувала публікація в телеграм-каналі «Повітряні сили ЗСУ», яка стосується заголовка статті до коментаря Юрія Ігната.

«До уваги медіа! А цього разу — "Українського радіо"! Вкотре просимо не перекручувати коментарі, не виривати з контексту, не маніпулювати заголовками, через що відбувається мутація новини! Нагадуємо, цим обов’язково скористається ворог, аби впливати на наше суспільство (дивіться скрін на фото)! А українські медіа закликаємо краще перевіряти інформацію (першоджерело), яка з’являється в інфопросторі! Рішення щодо змін в системі оповіщення щодо вильотів МіГ-31К поки не ухвалено, а незмінність полягає в тому, що Повітряні Сили завжди будуть оголошувати про реальні загрози повітряних ударів! Дякуємо за розуміння! Разом — до перемоги!»йдеться в повідомленні.

У відповідь на це на корпоративному сайті Суспільного опублікували таку заяву:

«Російські пропагандисти регулярно використовують інформаційні вкиди та маніпуляції. Суспільне Мовлення ж надає перевірені й оперативні факти і протидіє дезінформації.

Так, вчора російські пропагандисти зманіпулювали одним із коментарів речника командування Повітряних сил Юрія Ігната на Українському радіо. Ні пряма мова спікера, ні в цілому матеріал Українського Радіо не містить жодних згадок конфлікту, про який написали пропагандисти. Інформація в ефірі була подана правдиво, без жодних перекручень та маніпуляцій.

Українське Радіо є абсолютним лідером серед радіостанцій за споживанням і довірою до новин та одним із лідерів за споживанням усього радіоконтенту. Редакція мовника висвітлює інформацію за усіма журналістськими стандартами. Наша команда здобула цю довіру завдяки системній відповідальній роботі, і ми високо цінуємо довіру наших слухачів».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Їжак
21:22 / 27.11.2023
Фінансові зв'язки з Росією з боку «Детектор медіа» мають насторожити якщо не правоохоронні органи, то медіа-спільнота України, критикою якої постійно займається видання Лігачової. До того ж «Детектор медіа» зараз визначає медіа-повістку національного українського мовника «Суспільне».
Їжак
21:21 / 27.11.2023
Ідеться про те, що «Детектор медіа» у своїй роботі використовує платну версію російського сервісу TGStat.com, поповнюючи баланс профілю в рублях. В Україні заблоковано операції з російськими картками та банками. Як «Детектор медіа» здійснює ці транзакції, знає достовірно лише шеф-редактор видання Наталія Лігачова, яка народилася у Владивостоці. А питання про те, чому не можна аналізувати роботу каналів у Telegram, не здійснюючи платежів у Росії – залишається відкритим. Адже є низка інших сервісів. Про те, що «Детектор медіа» використовує TGStat, вони неодноразово повідомляли. Ось скріншот із цим дисклеймером у публікації «Джинса і маніпуляції. Як заробляють українські телегра
Їжак
21:16 / 27.11.2023
Чому «Детектор медіа» платить рублями та спонсорує російську війну? Один із найпомітніших українських ресурсів, який аналізує медіапростір – «Детектор медіа» – у своїй роботі продовжує платити гроші російській компанії в рублях, які потім опиняються у російському бюджеті та використовуються для війни кремля проти України.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду