В ефірі радіо «Культура» можна слухати радіовистави та «Вечірню колисанку»

В ефірі радіо «Культура» можна слухати радіовистави та «Вечірню колисанку»

10:13,
13 Червня 2023
2124

В ефірі радіо «Культура» можна слухати радіовистави та «Вечірню колисанку»

10:13,
13 Червня 2023
2124
В ефірі радіо «Культура» можна слухати радіовистави та «Вечірню колисанку»
В ефірі радіо «Культура» можна слухати радіовистави та «Вечірню колисанку»
З 12 червня ефір радіо «Культура» триватиме з 12:00 до 20:00, а в будні о 19:10 слухачі матимуть змогу почути радіовистави, які створені літературною редакцією.

Про де йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

13 червня — радіодрама «Тигролови» за мотивами роману Івана Багряного. У ролях: Олексій Богданович, Олег Стальчук, Василь Мазур, Наталія Ярошенко, Петро Панчук. Режисерка-постановниця — Наталія Коломієць.

За словами Наталії Коломієць, фінальна фраза роману — «Сміливі завжди мають щастя» — дарує слухачам надію, яка зараз так потрібна людям.

14 та 15 червня — радіоверсія документальної вистави «Лишатися (не) можна» Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Це реальні історії акторів, які опинились в окупації, а також їхній непростий шлях на підконтрольну Україні територію. У ролях: Римма Зюбіна, Руслан Вишнивецький, Сергій Михайловський, Євгенія Кірсанова, Валерій Гайфуллін, Ангеліна Павлюк та Олена Пасько. Сценічна редакція Ксенії Швець. Режисер-постановник — Євгеній Резніченко. 

Генеральний директор Херсонського академічного драматичного театру імені Миколи Куліша Олександр Книга зазначає, що радіоверсія вистави допоможе донести на широкий загал драматичну історію людей, які пережили окупацію, адже це реальні свідчення людей.

16 червня — радіофільм Неллі Даниленко про видатного українського співака Олександра Таранця, першого виконавця легендарної «Пісні про рушник».

Радіо «Культура» не залишає без уваги і наймолодшу слухацьку аудиторію. Щобудня о 19:50 лунатиме радіопередача «Вечірня колисанка», під час якої можна послухати радіоверсії українських народних казок та казок, написаних сучасними українськими письменниками.

Казки звучатимуть голосами відомих українських митців, артистів, військових та ведучих Суспільного мовлення — радіо «Культура», радіо «Промінь», «Українського радіо», Першого телеканалу, телеканалу «Суспільне Культура» та місцевих каналів.

13 червня — «Бойовий кіт» за книжкою «Читаємо перед сном» Катерини Трофимової.

14 червня — «Млин» за книжкою «Казки дракона Омелька» Сашка Дерманського.

15 червня — «Як опеньок по дощ ходив» за книжкою «Казки дракона Омелька» Сашка Дерманського.

16 червня — «Чий тато кращий» за книжкою «365 історій на ніч» у перекладі Віри Наливаної. 

Казки можна послухати також онлайн у будь-який зручний час на інших майданчиках Суспільного.

Нагадаємо, що в ефірі Суспільного з 1 червня також розпочався  показ нових випусків «Казки на ніч». 40 аудіоказок для наймолодшої аудиторії можна  послухати на різних платформах Суспільного мовника.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду