Суспільне презентує нові «Казки на ніч»

Суспільне презентує нові «Казки на ніч»

10:45,
1 Червня 2023
2620

Суспільне презентує нові «Казки на ніч»

10:45,
1 Червня 2023
2620
Суспільне презентує нові «Казки на ніч»
Суспільне презентує нові «Казки на ніч»
40 аудіоказок для наймолодшої аудиторії можна буде послухати на різних платформах Суспільного мовника.

Проєкт «Казки на ніч» розпочинається 1 червня, у День захисту дітей, з української народної казки «Ілля Муромець і Соловей-Розбійник». Її озвучив ведучий «Радіо «Культура» Вадим Карп’як.

За повідомленням корпоративного сайту Суспільного, діти й дорослі матимуть змогу почути казки, написані сучасними авторами, а також українські народні казки, казки корінних народів України та національних спільнот.

Щочетверга о 19:00 «Казки на ніч» з′являтимуться на таких майданчиках Суспільного: на дитячому ютуб-каналі Суспільного «Бробакс»; у телеграм-каналі «Суспільне казки» та сайті; на подкаст-платформах Суспільного. 

В етері «Радіо Культура» казки можна послухати у програмі «Вечірня колисанка».

Над проєктом працює дитяча редакція цифрових платформ Суспільного разом із командою «Радіо Культура» за підтримки грантового проєкту від ЄС «Посилення стійкості та потенціалу Суспільного мовлення під час війни».

Керівниця напряму дитячого мовлення Юлія Дичук розповідає, що запит на українськомовний контент за останній рік значно зріс, свідченням цього є сотні тисяч переглядів мультсеріалів і прослуховування казок від Суспільного. «У новому сезоні Суспільне презентує ще більше дивовижних казок у форматі аудіоподкасту для вільного прослуховування та завантаження, що надзвичайно важливо в умовах повномасштабного вторгнення», — зазначила Юлія Дичук.

«Казки на ніч» озвучують відомі українські митці, артисти, військові та ведучі Суспільного мовлення — телеканалу «Суспільне Культура», «Радіо Культура», радіо «Промінь», Українського радіо, Першого телеканалу та місцевих каналів.

Головна редакторка літературної редакції «Радіо Культура» Олена Гусейнова зазначила, що казки на ніч, які слухають по радіо, — це спогад з дитинства, і дуже важливо, що вони є в ефірі, змінюючись із часом і реальністю.

Нагадаємо, що подкасти Суспільного «Суспільне Казки» і «Теорія неймовірності з Максом Кідруком» за загальною тривалістю прослуховування в першому кварталі 2023 року ввійшли до рейтингу найбільш популярних проєктів на Megogo.

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду