Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері «Радіо Культура»

Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері «Радіо Культура»

15:03,
1 Червня 2023
2360

Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері «Радіо Культура»

15:03,
1 Червня 2023
2360
Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері «Радіо Культура»
Дитяча радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» прозвучить в етері «Радіо Культура»
1 червня о 17:25 для наймолодшої аудиторії Суспільного прозвучить нова радіоп’єса «Ліга непарних шкарпеток» за однойменною дитячою книжкою Галини Вдовиченко.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, послухати цю радіоп’єсу можна буде також у будь-який час в архіві програми «Радіотеатр».

Сценарій оригінальної радіоп’єси «Ліга непарних шкарпеток» написала авторка книжки Галина Вдовиченко. Режисерка-постановниця — Світлана Свиридко. 

За словами Галини Вдовиченко, створюючи радіоп’єсу, їй довелося врахувати деякі особливості жанру. Вона зізнається, що й сама в дитинстві полюбляла слухати радіовистави, тому радіє появі нових радіопостановок. «Мабуть, саме завдяки цим спогадам у книжці “Ліга непарних шкарпеток” є епізод, коли непарні шкарпетки розігрують виставу для однієї глядачки-театралки під звуки радіо. Так вони намагаються відволікти й підтримати самотню мереживну панчішку, яка мріяла знову побувати в театрі, однак господиня вирішила використати її як лантух для зберігання цибулі…», — розповідає Галина Вдовиченко.

Сюжет радіоп’єси буде цікавим для малечі, адже її герої — це непарні шкарпетки, які живуть у нижній шухляді комода. Коли їх власниця вирішує позбутися непотрібних речей, герої об’єднуються в Лігу непарних шкарпеток, тим самим підтримують та допомагають одне одному.

Режисерка-постановниця радіовистави Світлана Свиридко розповідає, що їй самій сподобалося працювати над  «Лігою непарних шкарпеток», бо «дитяча радіоп’єса — то особлива нагода стати "Алісою у Задзеркаллі", відкрити для акторів своєрідний чарівний портал у світ дитинства. Атмосфера у студії в такі моменти радше нагадує дитяче свято, де можна все і немає умовностей дорослого світу».

У радіоп’єсі ролі виконували: Ірина Дорошенко, Євген Нищук, Борис Лобода, Ірина Мельник, Артур Пісковський, Оксана Шевчук, Вікторія Польченко, Наталя Коломієць, Борис Малюга, Софія Федь, а також діти працівників Суспільного: Власта Люта, Марійка Грабченко та Андрійко Чаплінський.

Авторки проєкту зазначають, що «Ліга непарних шкарпеток» — весела, дотепна, повчальна, мудра, позавікова, сучасна й актуальна радіоп’єса. Цікаво її послухати буде не лише дітям, а й дорослим.

Нагадаємо, що в етері Суспільного з 1 червня також розпочинається  показ нових випусків «Казки на ніч». 40 аудіоказок для наймолодшої аудиторії можна буде послухати на різних платформах Суспільного мовника.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду