У Книжковому клубі радіо «Культура» обговорять «Тореадорів з Васюківки»

У Книжковому клубі радіо «Культура» обговорять «Тореадорів з Васюківки»

12:15,
7 Серпня 2023
2180

У Книжковому клубі радіо «Культура» обговорять «Тореадорів з Васюківки»

12:15,
7 Серпня 2023
2180
У Книжковому клубі радіо «Культура» обговорять «Тореадорів з Васюківки»
У Книжковому клубі радіо «Культура» обговорять «Тореадорів з Васюківки»
10 серпня о 19:00 у книгарні «Книжковий Лев» відбудеться друга зустріч книжкового клубу, яка транслюватиметься у прямому ефірі радіо «Культура».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Ведуча другої зустрічі клубу Олена Гусейнова зазначає, що формат програми у вигляді книжкового клубу є ефективною формою соціалізації читачів, а також гарним способом продемонструвати, що книжка належить не тому, хто її написав, а тому, хто її читає. 

«Завжди щиро сміюсь із жартів про книжкові клуби в американських ситкомах, хоча за останні 30 років вони не змінились — завжди жартують про те, що книжку ніхто не прочитав, а зібралися всі заради домашніх булочок і пліток. Ми збираємося у “Книжковому Леві”, звичайно, не заради випічки (хоча там вона також є), але попліткувати про книжки, їхніх авторів і героїв цілком можемо собі дозволити», — розповідає Олена Гусейнова.

Під час другої зустрічі книжкового клубу обговорять відому українську дитячу книжку «Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка. Співрозмовниками Олени Гусейнової стануть учитель української мови та літератури, переможець премії «Вчитель року»-2021 Артур Пройдаков та ведучий радіо «Культура» і батько трьох дітей Вадим Карп’як. 

«"Тореодрів" знають всі, васюківське метро з назавжди недобудованою лінією "Клуня" — "Крива груша" знають всі, Яву і Павлушу знають всі. Й ті, хто виростав у депресивних 70-х, в наелектризованих афганською війною 80-х, кризових 90-х, в позірно безтурботних 2000-х, які обернулися постмайданними і воєнними 10-ми, а потім 20-ми. Я хочу розгадати секрет цього успіху, але майже певна, що не розгадаю», — каже Олена Гусейнова.

Усі охочі можуть долучитися до Книжкового клубу радіо «Культура» в книгарні «Книжковий Лев» наживо, для цього потрібно зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, що перша зустріч Книжкового клубу радіо «Культура» відбулася 27 липня. Ведучий радіо «Культура» Вадим Карп’як запропонував до обговорення твір Вільяма Шекспіра «Гамлет». І протягом майже години разом з акторкою Риммою Зюбіною та письменником Олександром Михедом вони пробували по-новому зрозуміти цей класичний твір у сучасних воєнних реаліях життя.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду