Суспільному продовжили тимчасові ліцензії на мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом

Суспільному продовжили тимчасові ліцензії на мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом

16:34,
4 Липня 2019
1904

Суспільному продовжили тимчасові ліцензії на мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом

16:34,
4 Липня 2019
1904
Суспільному продовжили тимчасові ліцензії на мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом
Суспільному продовжили тимчасові ліцензії на мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила тимчасові ліцензії на мовлення у прифронтових районах Донбасу, на окуповану територію та на межі з Кримом «Українському радіо», «Радіо Промінь», «Українському радіо. Пульс», «UA: Першому», «UA: Культурі», «UA: Донбасу», «UA: Херсоні», «UA: Криму».

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 4 липня. Список ЗМІ, яким Нацрада видала ліцензіатам дозволи на тимчасове мовлення на території проведення ООС і на межі з Кримом, опублікований на сайт «Детектор медіа».

Термін дії попередніх дозволів на мовлення для каналів Суспільного завершувався.

Також було видано нові дозволи на тимчасове мовлення.

Продовжено дозволи телеканалам:

  • «Перший західний» – Сватове Луганської області
  • «UA: Перший» – Волноваха Донецької області, Бахмутівка Луганської області
  • «UA: Донбас» – Волноваха, Краматорськ, Маріуполь, Покровськ Донецької облаті, Бахмутівка, Білолуцьк, Широке Луганської області

Видано нові дозволи радіостанціям:

  • «Українське радіо» – Бахмутівка, Сватове Луганської області, Чаплинка Херсонської області
  • «Промінь» – Волноваха Донецької області, Старобільськ, Широке Луганської області
  • «Пульс» – Бахмутівка Луганської області

Видано нові дозволи телеканалам:

  • «UA: Перший» – Волноваха, Гірник, Краматорськ, Маріуполь Донецької області, Бахмутівка, Підгорівка, Попасна, Широке Луганської області, Скадовськ, Чаплинка, Чонгар Херсонської області
  • «UA: Культура» – Волноваха, Гірник, Краматорськ, Маріуполь Донецької області, Бахмутівка, Підгорівка, Попасна, Широке Луганської області, Скадовськ, Чаплинка, Чонгар Херсонської області
  • «UA: Донбас» – Волноваха, Гірник, Краматорськ, Маріуполь Донецької області, Бахмутівка, Підгорівка, Попасна, Широке Луганської області
  • «UA: Крим» – Скадовськ, Чаплинка, Чонгар Херсонської області
  • «UA: Херсон» – Скадовськ, Чаплинка, Чонгар Херсонської області

Нагадаємо, що в липні-серпні завершується строк дії дозволів на тимчасове мовлення, виданих Нацрадою влітку минулого року (строк дії перших дозволів завершуються 11 липня). І мовники опинилися перед загрозою припинення мовлення, якщо їхні дозвільні документи втратять чинність. Зокрема, в такій ситуації опинилася радіостанція Міноборони «Армія ФМ». Тому Міністерство інформаційної політики та командування Операції об’єднаних сил закликали Нацраду відновити роботу і видати дозволи на тимчасове мовлення в зоні ООС.

На засідання Нацради 4 липня прийшли представники Центральної телерадіостудії Міністерства оборони на чолі з Яною Холодною, представники громадськості (зокрема, руху «Відсіч»), прихильники «Армії ФМ», а також народний депутат, заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сергій Висоцький.

Член Нацради Сергій Костинський повідомив, що планується до 11 липня продовжити 20 дозволів на тимчасове мовлення, до 19 липня – 6 дозволів, до 26 липня – 4 дозволи, до 2 серпня – 10 дозволів. Також Нацрада планувала видати й нові дозволи на частоти, які нещодавно прорахував «Український державний центр радіочастот» або ж від яких відмовилися деякі з мовників.

За відсутності першої заступниці голови Ольги Герасим’юк, яка перебуває у відпустці, член Нацради Олег Черниш планував теж не брати участі в засіданні, оскільки не погоджувався із запропонованим порядком денним. Він закликав перенести засідання на 11 липня і внести до порядку денного тільки ті питання, щодо яких є консенсус. Олега Черниша вдалося переконати розглянути хоча б частину питань порядку денного, зокрема – видачу або продовження дозволів на тимчасове мовлення.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду