Глядачі обрали журі на нацвідбір дитячого «Євробачення-2022»

Глядачі обрали журі на нацвідбір дитячого «Євробачення-2022»

14:35,
13 Вересня 2022
3031

Глядачі обрали журі на нацвідбір дитячого «Євробачення-2022»

14:35,
13 Вересня 2022
3031
Глядачі обрали журі на нацвідбір дитячого «Євробачення-2022»
Глядачі обрали журі на нацвідбір дитячого «Євробачення-2022»
Найбільшу підтримку отримали Христина Соловій, Мирослава Салій, Анжеліка Рудницька.

У вівторок, 13 вересня, Суспільне оголосило склад журі фіналу національного відбору дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2022».

Членів журі обирали глядачі з-поміж запропонованих кандидатів упродовж тижня шляхом голосування. Таке голосування відбулося вперше в історії проведення національного відбору на дитяче «Євробачення». 

Найбільшу підтримку отримали співачка й авторка пісень, лауреатка багатьох премій Христина Соловій; співзасновниця дитячої фольклорної студії «Правиця», викладачка сучасного вокалу з 15-річним досвідом Мирослава Салій та заслужена артистка України, телеведуча, художниця, засновниця мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька.

Результати рейтингового глядацького онлайн-голосування: 

  • Христина Соловій — 26%
  • Мирослава Салій — 19%
  • Анжеліка Рудницька — 15%
  • Даріна Красновецька — 10%
  • KRUTЬ — 10%
  • Vlad Darwin — 6%
  • Тоня Матвієнко — 6%
  • Михайло Клименко — 4%
  • Софія Іванько — 3%
  • Сергій Кейн — 1%

Христина Соловій буде головою журі, оскільки набрала найбільшу кількість глядацьких голосів за результатами онлайн-голосування. 

Нагадаємо, фінал нацвідбору на участь у дитячому «Євробаченні-2022» відбудеться 18 вересня о 18:00 у форматі прямого ефіру на телеканалі Суспільне Культура, а також на ютуб-каналі «Євробачення Україна» та фейсбук-сторінці «Євробачення Україна».

До фіналу нацвідбору на дитяче «Євробачення» увійшло п’ятеро учасників із понад пів сотні охочих, які подали заявки на участь. Цьогоріч українські діти мали змогу подати заявки й з-за кордону.

Ведучим фіналу національного відбору на дитяче «Євробачення-2022» стане Тімур Мірошниченко.

20-ий дитячий пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться 11 грудня в Єревані.  У 2021 році в Парижі 14-річна співачка з Вірменії Малена здобула перемогу серед 19 конкурсантів. Для Вірменії це друга перемога на дитячому «Євробаченні». Суспільний мовник AMPTV провів перше дитяче «Євробачення» в Єревані у 2011 році.

Україну в Парижі у 2021 році представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль». Вона посіла 6 місце.

Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2022».

Колаж: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду