Лодигін готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору «Євробачення-2022»

Лодигін готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору «Євробачення-2022»

15:49,
14 Лютого 2022
5507

Лодигін готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору «Євробачення-2022»

15:49,
14 Лютого 2022
5507
Лодигін готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору «Євробачення-2022»
Лодигін готовий піти у відставку через скандал навколо нацвідбору «Євробачення-2022»
Голова оргкомітету нацвідбору на «Євробачення-2022», член правління Суспільного готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного.

Голова оргкомітету національного відбору на «Євробачення-2022», член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Ярослав Лодигін сказав, що готовий піти у відставку, щоб підтвердити чисту репутацію компанії через скандали, які виникли навколо нацвідбору.

Про це він сказав під час пресконференції.

За його словами, для нього довіра до Суспільного як інституції – головна причина, чому він працює у компанії. «Зараз бачу від суспільства, від суспільства, вираженого у наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію Суспільного у цій справі», – сказав він.

Ярослав Лодигін вибачився, якщо когось образив своєю низькою оцінкою для «Калуш Оркестра». «Я допускаю, що мені не вистачило точності у формулюванні», – сказав член правління НСТУ. Він додав, що коментуючи виступ гурту, не мав на увазі ніяких географічних факторів – що хтось із гір чи лісів. «Це метаформа, якою я намагався пояснити свої відчуття від того, що побачив. У моїй оцінці мова йшла про відчуття того, як ми репрезентуємо Україну», – пояснив голова оргкомітету нацвідбору.  

«Я свою оцінку давав перш за все як член журі, як митець, як продюсер, ця оцінка безумовно є суб’єктивною. І я на це маю право», – сказав член правління НСТУ.

За його словами, під час оцінювання він зважав, яке місце Україна посяде на «Євробаченні-2022» у Турині, наскільки модерно і гідно буде представлена країна. На його думку, в Аліни Паш був найкращий номер і це підтверджують єврофани і букмекери. Також він сказав, що кілька фіналістів виглядали краще за «Калуш Оркестра».

«Якщо будуть виявлені факти обману, ми будемо змушені дискваліфікувати Аліну і тоді будемо розмовляти з артистом,  який зайняв друге місце», – зазначив Ярослав Лодигін.  

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький заявив, що не підпише угоду, доки прикордонна служба не підтвердить, чи довідка Аліни Паш про відвідування Криму дійсна або фальшива. 

Нагадаємо, 12 лютого у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків». Вона отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів. Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy.

Після фіналу Суспільне звинуватили у непрозорості підрахунків результатів голосування і вимагали від члена НСТУ Ярослава Лодигіна вибачення за «людей з лісів і гір» щодо гурту Kalush Orchestra та хотіли перерахунок голосів і усунути з конкурсу Аліну Паш, яка їздила у Крим у 2015 році.

Після помилок в прямому ефірі ведучий фіналу нацвібору на «Євробачення-2022» Тімур Мірошниченко сказав, що озвучував оцінки, які йому на вухо диктували з редакторської.

Суспільне і виробник телеверсії фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі.

У НСТУ звернулися до Державної прикордонної служби України та просять підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
NONAME
14:20 / 15.02.2022
Ну подасть він у відставку. Так її ще ж має наглядова рада прийняти. Максимум відсторонять (витурять зовсім не за відбір і не в цьому році), в Ярика ще ж залишилась тут велика місія - закінчити "великий" ребрендинг Першого і Культури на Суспільне навесні.
Яна
11:50 / 15.02.2022
Яка відставка, с зарплати в 200 тис, якої немає ні в кого в Україні, та ще й задурно, без жодної відповідальності, без рейтингів, без переглядів? Не смішіть. Був би мужиком, просто подав би у відставку. А оце все 'я може бути дам, а може і не дам', це риторика підораса, підлого і трусливого, які створили лобі на Суспільному і тягнуть тільки своїх. Ніколи не бачила достойного гея. Всі труси й повії. І не треба мені писати срань про Лгбт-толерантність. Де ще можна так задурно освоювати бюджет, тільки у Верховній Раді. Так що все ви проковтнете, як завжди, а Ярослав піде далі по життю зі своїми мільйонами. І за людей з гір йому не соромно, він навіть не розуміє, що сказав. Сам давно киянин?
очевидець
09:28 / 15.02.2022
Ну за 200 тисяч гривень зарплати навряд чи цей пан піде добровільно у відставку. Де ще стільки заробить? А зашквари швидко минуть, забудуться. Можна далі "розбудовувати суспільне" і майстерно "освоювати бюджет". І порушувати стандарти, придумані для простих смертних. Їх, небожителів, вони не стосуються. Бо свої "стандарти" мають. Як побільше "урвати", поки бюджетні гроші є.
Лодигін просто віддзеркалення
08:00 / 15.02.2022
того, хто керує з верхніх поверхів Олівця. Це вам не сидіти під небесами. Тут треба спускатися на грішну землю і хоча би якусь розумну думку привселюдно висловити. А так сидять вони там, на верхніх поверхах Олівця, отримують грубі гроші і інколи брови суплять на підлеглих.
ссыкун прогнулся
07:33 / 15.02.2022
Уже перед кем-то извиняется за свою оценку. Ты жюри или тряпочка?
Мы, Николай II...
07:29 / 15.02.2022
Гарна фраза :суспільство, виражене в наглядові раді НСТУ... Що, член наглядової ради НСТУ Лодигін вже корону приміряти?
як завжди знову бреше
00:40 / 15.02.2022
Не піде він у відставку. Справжній чоловік просто каже : я подав у відставку. А "м'оже" і не один раз та ще й з соплями - то мова проститутки.
ВК
22:24 / 14.02.2022
Яка відставка, ви про що? А ось це хіба просто втратити? "Розмір посадового окладу Члена правління визначається Умовами і розмірами оплати праці працівників АТ «НСТУ» з урахуванням Положення про грейдингову систему оплати праці АТ «НСТУ» та, відповідно, становить не менше нижньої межі посадового окладу для посади члена правління відповідно до оцінки посади в межах першого грейду Умов і розмірів оплати праці працівників АТ «НСТУ» з урахуванням Положення про грейдингову систему АТ «НСТУ», а саме 207 189 гривень 00 копійок"
Олексій
21:15 / 14.02.2022
Так, з таким суддівством і організацію краще тобі піти у гори! 20млн бл**ь...
лодыгина в отставку
17:55 / 14.02.2022
да уберите вы уже этих придурков, ноль по результатам за много лет, только одни скандалы. Лодыгин - это сразу было понятно, что это дно!
Дюже прискіплевий глядач
17:36 / 14.02.2022
Ого! Майже заявка на звільнення? Здогадайтеся з одного разу кому ця посада дістанеться?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду