Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим

Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим

12:38,
14 Лютого 2022
8702

Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим

12:38,
14 Лютого 2022
8702
Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим
Стерненко стверджує, що Аліна Паш підробила довідку про поїздку в Крим
За його словами, про це він дізнався з власних джерел із Державної прикордонної служби України та з інших структур.

Активіст і відеоблогер Сергій Стерненко вважає, що переможниця національного відбору на «Євробачення-2022» Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки в окупований Крим у серпні 2015 року.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

«Маю дуже серйозні та обґрунтовані підстави стверджувати, що «довідка», оприлюднена командою Аліни Паш, є підробленою. З власних джерел як в ДПСУ (Державній прикордонній службі України – Ред.), так і в інших структурах мені стало відомо, що за вказаний період, а саме у серпні 2015 року Аліна Паш відвідувала окупований Крим саме через територію держави-окупанта», – зазначив він.

Він наводить дані, начебто Аліна Паш 11.08.2015 рейсом Київ-Москва покинула територію України і повернулася назад авіарейсом Домодєдово-Київ 14.08.2015.

На думку Стерненка, Аліна Паш після прибуття до Москви, скориставшись російськими авіалініями, потрапила в окупований Крим, порушивши правила перетину державного кордону України. У Криму вона перебувала 12 серпня, про що сама розповіла.

«Ці факти легко може ще раз перевірити Державна прикордонна служба України. І вона зобов‘язана виступити із заявою про фальсифікацію «довідки». Більше того, підробка документів є кримінальним правопорушенням, і якщо наші правоохоронці самостійно не відкриють зараз кримінальне провадження, я буду звертатись до них із відповідною заявою», – каже активіст.

Він вважає, що Суспільне зобов'язане скасувати результати національного відбору на «Євробачення-2022».

«Коли Україну представлятиме любителька Росії, що незаконно їздила в Крим та порушувала правила відбору, ще й фабрикуючи документи — це національна ганьба», – додав він.

Нагадаємо, 12 лютого у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків». Вона отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів. Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy.

Після фіналу Суспільне звинуватили у непрозорості підрахунків результатів голосування і вимагали від члена НСТУ Ярослава Лодигіна вибачення за «людей з лісів і гір» щодо гурту Kalush Orchestra та хотіли перерахунок голосів і усунути з конкурсу Аліну Паш, яка їздила у Крим у 2015 році.

Після помилок в прямому ефірі ведучий фіналу нацвібору на «Євробачення-2022» Тімур Мірошниченко сказав, що озвучував оцінки, які йому на вухо диктували з редакторської.

Суспільне і виробник телеверсії фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі.

13 лютого на Суспільному показали листа, наданого Аліною Паш, що вона їхала в Крим через Чаплинку. Суспільному цю інформацію у прикордонній службі не підтвердили, пояснивши, що дані про перетин кордону є конфіденційними.

Фото: пресслужби Суспільного

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду