Ткаченко вважає, що Аліна Паш на «Євробаченні-2022»  може позмагатися за перші місця

Ткаченко вважає, що Аліна Паш на «Євробаченні-2022» може позмагатися за перші місця

14:57,
15 Лютого 2022
4398

Ткаченко вважає, що Аліна Паш на «Євробаченні-2022» може позмагатися за перші місця

14:57,
15 Лютого 2022
4398
Ткаченко вважає, що Аліна Паш на «Євробаченні-2022»  може позмагатися за перші місця
Ткаченко вважає, що Аліна Паш на «Євробаченні-2022»  може позмагатися за перші місця
Міністр культури та інформаційної політики назвав її талановитою виконавицею.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко хотів би, щоб Україна не втратила можливості позмагатися за перші місця. Він назвав переможницю нацвідбору на «Євробачення-2022» Аліну Паш талановитою виконавицею.

Про це Олександр Ткаченко сказав 15 лютого під час пресконференції в «Укрінформі».

«Талановита виконавиця. Мені би не хотілося, щоби Україна втратила можливість вкотре позмагатися за перші місця. Сподіваюся, що все обернеться кращим чином», – зазначив міністр.

Він стежить за скандалом щодо фіналу нацвідбору. «Наскільки я бачив повідомлення офіційних очільників НСТУ, вони надіслали запит до прикордонників стосовно перевірки, в який спосіб Аліна Паш добиралася до Криму», – додав Олександр Ткаченко.

Міністр згадав, що у 2019 році Україна пропустила «Євробачення», оскільки з переможницею нацвідбору Maruv не підписали угоду. «Вже наступного року завдяки Go_A ми довели, що маємо там бути присутніми, принаймні таких яскравих виступів мало в кого можна побачити», – поділився Олександр Ткаченко.

«Детектор медіа» звернувся до помічника Голови Державної прикордонної служби України, прессекретаря Андрія Демченка по коментар.

Нагадаємо, 13 лютого на Суспільному показали листа, наданого Аліною Паш, який засвідчує, що вона їхала у 2015-му в Крим через Чаплинку. Напедодні Суспільному цю інформацію у прикордонній службі не підтвердили, пояснивши, що дані про перетин кордону є конфіденційними.

14 лютого активіст, відеоблогер Сергій Стерненко заявив, що переможниця національного відбору на «Євробачення» Аліна Паш підробила довідку від прикордонників щодо її поїздки в окупований Крим у серпні 2015 року.

Після його заяви Національна суспільна телерадіокомпанія України звернулася до Державної прикордонної служби України (ДПСУ) та попросила підтвердити або спростувати факт підробки документа державної служби, який їм надала команда Аліни Паш.

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький сказав, що не підпише з Аліною Паш угоди без відповіді від прикордонників. За словами члена правління НСТУ Ярослава Лодигіна, якщо прикордонники підтвердять, що довідка фальшива, Суспільне запропонує представляти Україну на конкурсі «Євробачення» гурту «Калуш Оркестра», який посів друге місце у фіналі.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду