Суспільне і виробник фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі

Суспільне і виробник фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі

15:41,
13 Лютого 2022
8296

Суспільне і виробник фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі

15:41,
13 Лютого 2022
8296
Суспільне і виробник фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі
Суспільне і виробник фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022» вибачилися за помилки в ефірі
Компанія «Френдс Про ТВ», що займалася виробництвом телеверсії концерту, пояснила, що редакторка прямоефірного концерту припустилася помилки під час прочитання таблиці з балами.

У Національній суспільній телерадіокомпанії України та компанії «Френдс Про ТВ», яка була виробником телеверсії нацвідбору на «Євробачення-2022», попросили вибачення за помилки під час оголошення результатів голосування глядачів і журі у фіналі нацвідбору.

Про це йдеться в офіційній заяві Суспільного, опублікованій на сайті компанії.  

«Під час оголошення результатів голосування глядачів у прямому ефірі були помилково названі різні бали учасників, що набрали найменші бали, а саме: Michael Soul (1 бал), гурт «Our Atlantic» (2 бали), Barleben (3 бали), а також з технічних причин не відображалася таблиця загальних результатів на екрані. Суспільний мовник просить вибачення у глядачів та артистів: Michael Soul, гурту «Our Atlantic», Barleben», – зазначено в заяві НСТУ.

Підрядником-виробником телеверсії нацвідбору на «Євробачення-2022» була компанія «Френдс Про ТВ». За словами продюсера і керівника «Френдс Про ТВ» Олексія Гончаренка, помилку зробила редакторка.

«Редакторка, яка дублювала результати в навушник ведучому Тімуру Мірошниченку, переплутала стовпчики і почала читати результати не по голосуванню глядачів, а підсумкові. Треба було підказувати ведучому оцінки від глядачів, а вона читала суму, яка виходить у підсумку. Таким чином, вона спантеличила ведучого і графічного редактора, що виводив таблицю з результатами на екран. Через спроби внести правки у файлі стався збій і таблиця зникла з екрана. Ми перепрошуємо за ці незручності, особливо за той стрес, що пережив Тімур», — пояснив Олексій Гончаренко.

Партнер PwC в Україні Олена Волкова каже, аудиторська фірма провела перевірку правильності результатів глядацького, суддівського та загального голосування нацвідбору. «Ми провели процедури, щоб впевнитись, що результати голосування глядачів з системи SMS-голосування, суддів та загальний бал правильно передані ведучим в конверті, а також що загальний рейтинг учасника визначено на основі суми отриманих балів та відповідно до правил Національного відбору. Також від імені команди PwC в Україні та від себе особисто висловлюю підтримку учасникам, ведучим та суддям, які гідно трималися в прямому ефірі», — сказала Олена Волкова.

У понеділок, 14 лютого, о 15:00 Суспільний мовник спільно із «Френдс Про ТВ» проведе пресконференцію для ЗМІ. Акредитація до 12:00 14 лютого за посиланням.

Нагадаємо, 12 лютого, у фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2022» перемогла співачка Alina Pash (Аліна Паш) з піснею «Тіні забутих предків». Вона отримала від глядачів 7 балів і від журі 8 балів. Друге і третє місця у фіналі нацвідбору посіли Kalush Orchestra і Wellboy.

Суспільне звинувачують у непрозорості підрахунків результатів голосування під час фіналу нацвідбору на «Євробачення-2022», вимагають від члена НСТУ Ярослава Лодигіна вибачення за «людей з лісів і гір» щодо гурту Kalush Orchestra, хочуть перерахунок голосів і усунути з конкурсу Аліну Паш, яка їздила у Крим у 2015 році.

Після помилок в прямому ефірі ведучий фіналу нацвібору на «Євробачення-2022» Тімур Мірошниченко сказав, що озвучував оцінки, які йому на вухо диктували з редакторської.

Фото: Анастасія Мантач, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Роман
18:21 / 13.02.2022
Тільки на цьому грьобаному конкурсі вміють декілька разів ставати на одні і ті ж граблі, коли кличуть так званих артистів, що зневажають Україну. А дибіловатому члену зазраного жюрі, хочу нагадати, що саме Руслана з гірськими мотивами виграла Євробачення! До речі, мені хтось може сказати, що це за ПОЦ такий важний, знову в жюрі набирали прибиральників з 95 кварталу?
Andriy
16:51 / 13.02.2022
Суспільне ви позорете нашу державу.Нашу неньку Україну Ганьба вам Ви помилка нашої країни
molfar
16:49 / 13.02.2022
Єфросіньїна - жлобиха відстійна. Тимур - молодець.
Внутрішній продукт
16:38 / 13.02.2022
Тимур тримався добре і, взагалі, тримав на собі всю редакторсько-сценарну недолугість. Недолуго-шмарката керівна команда суспільного не змогла добирати гарних партнерів і це її обличчя вже сім років. Єфрсосіньїна зовсім не напружувалась і перла все з папірця-що написали, те і сказала. І тому, які до неї претензії. Журі - окрема тема. Після виступу вони, відробляючи бабосы, перли піну щастя, захоплення виступом і найкращих оцінок. А в протоколі ставили лайно.Тому і народилося лайно в етері Суспільного.
Sandra
16:18 / 13.02.2022
Суспільне, ви самі одна велика суцільна помилка
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду