У філіях Суспільного стартує новий сезон «Відтінків України»

У філіях Суспільного стартує новий сезон «Відтінків України»

22:08,
24 Вересня 2021
1671

У філіях Суспільного стартує новий сезон «Відтінків України»

22:08,
24 Вересня 2021
1671
У філіях Суспільного стартує новий сезон «Відтінків України»
У філіях Суспільного стартує новий сезон «Відтінків України»
2 жовтня проєкт покажуть на телеканалі «UA: Перший, 4 жовтня — на «UA: Культурі».

25 вересня на регіональних телеканалах філій Суспільного мовлення відбудеться прем’єра другого сезону проєкту про національні спільноти «Відтінки України».

Програма виходитиме щосуботи о 19:152 жовтня проєкт покажуть на телеканалі «UA: Перший, 4 жовтня —  на «UA: Культурі», повідомила пресслужба Суспільного.

«Відтінки України» — цикл документальних сторітелінгових відеоісторій про національні спільноти та корінні народи України.

Проєкт розкриває мультикультурність країни, унікальні таланти людей, які мешкають у різних куточках нашої держави. Герої говорять українською і мовою своєї національної спільноти, зберігають традиції своїх родин та поважають тутешні звичаї.

У першому випуску нового сезону програми «Відтінки України» вже цієї суботи  глядачі дізнаються про життєвий шлях караїмки Софії Ялпачик та про Людмилу Боляк, яка береже словацькі традиції. 

У наступних програмах покажуть історії представників нацспільнот з усіх куточків України: румунів, вірменів, поляків, албанців, гагаузів та багатьох інших. Всього у цьогорічному сезоні «Відтінків України» Суспільне покаже 20 відеорозповідей.

Нагадаємо, перший сезон «Відтінків України» на регіональних телеканалах Суспільного розпочався восени 2021 року. Тоді представили 24 короткометражні документальні історії про талановитих представників 17 національних спільнот, що живуть в Україні.

23 вересня 2021 року в Радіохабі Академії суспільного мовлення в Києві офіційно презентували регіональним командам Суспільного та міжнародним партнерам другий сезон національного медіапроєкту «Відтінки України». Під час презентації учасники долучилися до дискусії «До розвитку через толерантність: яким має бути контент про національні спільноти та корінні народи?», а також переглянули три нових епізоди проєкту. Подію провели в межах проєкту «ЄС та Рада Європи працюють разом задля підтримки свободи медіа в Україні».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду