Суспільне покаже прем’єру проєкту про представників нацспільнот «Наділені добром»

Суспільне покаже прем’єру проєкту про представників нацспільнот «Наділені добром»

09:39,
27 Січня 2022
2010

Суспільне покаже прем’єру проєкту про представників нацспільнот «Наділені добром»

09:39,
27 Січня 2022
2010
Суспільне покаже прем’єру проєкту про представників нацспільнот «Наділені добром»
Суспільне покаже прем’єру проєкту про представників нацспільнот «Наділені добром»
Героями проєкту стали Степан із ромської спільноти, грузинка Ніно з Абхазії і Турсунджан із Киргизстану. Своїми добрими справами вони щодня допомагають усім, хто цього потребує.

27 січня о 13:10 на телеканалі «UA: Перший» та о 16:00 — на регіональних телеканалах та на диджитал-платформах Суспільного відбудеться прем'єра документального проєкту «Наділені добром».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Герої проєкту – Степан із ромської спільноти, грузинка Ніно з Абхазії і Турсунджан із Киргизстану – пережили війну, втрати та бідність, приїхали до України і тепер своїми добрими справами щодня допомагають усім, хто цього потребує.

Над створенням документального проєкту «Наділені добром» працювали Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного разом із командою-переможницею мистецького конкурсу мовника — Visimka Production. 

Для героїв неважливі національність, соціальний статус чи віросповідання. Їх об’єднує бажання робити добро, і його дія не обмежується лише їхньою спільнотою.

Степан виріс у бідній багатодітній ромській сім’ї. Лише завдяки своїй наполегливості та щоденній праці чоловік зміг стати професійним спортсменом, а згодом навіть відкрити власну спортивну школу. Сьогодні Степан безкоштовно тренує дітей з малозабезпечених родин.  

Ніно через війну в Абхазії пережила трагедію, втративши двох маленьких дітей. Втеча до України та підтримка добрих людей врятували їй життя. Зараз Ніно займається благодійністю. 

Турсунджан почав працювати ще з ранніх років, аби допомагати мамі у вихованні молодших братів. Нелегке життя в Киргизстані змусило його шукати ліпшої долі далеко від рідної домівки. В Україні чоловік знайшов роботу та своє покликання. Щонеділі він готує й роздає безкоштовні обіди малозабезпеченим.

За словами керівниці Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Анастасії Гудими, у фокусі проєкту «Наділені добром» — люди із загостреним відчуттям відповідальності та потребою ділитися своїми вміннями, навичками, можливостями. Люди, які впевнені, що допомагати й робити добрі вчинки —  це справа та обов'язок кожного.

«Вони без сторонньої допомоги, власними зусиллями розв’язують соціальні питання у своєму оточенні. Коли бачиш таку відданість людей, які нічого не чекають за свої справи, хочеться вірити, що добро таки перемагає у світі. Як і завжди, усі наші герої — це представники та представниці національних спільнот, і я рада, що під час обговорення співпраці з Оленою Богдан, очільницею державної служби України з етнополітики та свободи совісті, виникла ідея розповідати про людей, які об'єднані однією доброю справою, і вектор її дії спрямовується на усіх, хто потребує допомоги», поділилася Анастасія Гудима.  

Нагадаємо, Суспільне  — єдине медіа в Україні, яке регулярно виготовляє проєкти мовами національних спільнот — для них, а про них — українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин.

Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. «UA: Закарпаття» створює телепрограми угорською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та румунською. «UA: Одеса» — гагаузькою, молдавською та болгарською. Команда «UA: Буковина» — румунською.

21 грудня 2021 року в телецентрі «Олівець» на вул. Іллєнка, 42 відкрили інтерактивну експозицію, присвячену національним спільнотам та корінним народам — «Відтінки України».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду