Суспільне хоче виводити на ринок сотні мільйонів гривень і замовляти контент

Суспільне хоче виводити на ринок сотні мільйонів гривень і замовляти контент

11:11,
14 Вересня 2021
2588

Суспільне хоче виводити на ринок сотні мільйонів гривень і замовляти контент

11:11,
14 Вересня 2021
2588
Суспільне хоче виводити на ринок сотні мільйонів гривень і замовляти контент
Суспільне хоче виводити на ринок сотні мільйонів гривень і замовляти контент
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко має питання до КРІ та реальної популярності того, що робить «UA: Перший».

Національна суспільна телерадіокомпанія України готова замовляти якісний контент із мільйонними бюджетами, щоби показувати його на своїх платформах.

Про це під час  Kyїv Media Week сказав голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький.

Прикладом такого якісного контенту він назвав серіал «Колапс: як українці зруйнували імперію зла», підготовлений «UA: Першим» до 30-річчя Незалежності України.

«Суспільне хоче стати повноцінним гравцем на ринку, – зазначив він, – Ми хотіли би збільшувати кошти для замовлення якісного контенту. Але для цього ми маємо прибрати певні законодавчі обмеження». Мова про виробництво контенту, фінансування якого не закінчується одним фінансовим роком, та можливість спільного виробництва зі сторонніми продакшенами.

Також Микола Чернотицький зазначив про необхідність стабільного фінансування НСТУ.

У відповідь міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сказав, що питання бюджету Суспільного мовлення врегульоване законом. Він додав, що має постійні дискусії з керівництвом НСТУ й наглядовою радою щодо КРІ Суспільного мовника. «Якщо у радіо є беззаперечні досягнення, то щодо "UA: Першого" є питання. Маю на увазі охоплення та реальну популярність того, що намагається робити Суспільне», – зауважив він.

Нагадаємо, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін в інтерв’ю «Детектору медіа» сказав, що НСТУ планує створювати якісний контент, який зможе конкурувати з Netflix та Amazon.

Додамо, у 2021 році «UA: Перший» уперше замовив виробництво серіалу в незалежної компанії. Компанія Esse Production House виробила 6-серійний серіал «Колапс» за майже сім місяців. Бюджет становив майже 4,7 мільйона гривень.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Люпус
18:17 / 15.09.2021
Лодыгин это голова... Чё он с первым делом сделал-как кукушонок уничтожил самую рейтинговую программу "Розсекречена історія", которую делал Зинченко четыре раза на месяц и которую до сих пор неоднократно повторяясь крутят на всех каналов Суспильного А потом тут же позвал Зинченко на фильм. Теперь Лодыгин этим фильмом ну-у сильно гордится. Но вот вопрос : сколько гонорара из 6 400 000 грн. получил Лодыгин как продюссер???
nn
00:38 / 15.09.2021
Лодыгин это не тот человек, который подымет ТВ. Его первые опусы его показали. В остальном - за 7 лет реформы то, что делает СМ хуже даже того, что показывало убогое гос. Потому что берут только своих. Никаких реальных конкурсов НЕ было ни разу. Сначала ЗГ пытался снюхаться с директорами. Потом наставил тех, кто под него прыгал. Эти люди не будут привлекать на канал ничего, что будет хоть чуть-чуть талантливее их. Куча какой-то креативной молодежи, которая может делать циклы только для сети. Ни одного серьезного проекта, который был бы важен для людей. Ни одного спикера интересного. Ткаченко прав. Полностью убитые регионы.
1956
22:39 / 14.09.2021
Їм скільки грошей не дай-нічого не вийде. Бо замовлять дешеве лайно. Бо не мають вони ні художнього смаку, ні телевізійної чуйки, ні естетичного досвіду, ні... В них тільки чуйка на дармові грошики.
Аутсорсу
19:38 / 14.09.2021
І ще... Вже давно не чути від Чернотицького і К стогнань про пенсіонерів, що тягнуть креативний канал назад в совок. Не чутно? І справді.Викинули пенсіонерів з каналу як непотріб. І кого набрали взамін? А де канал - в сраці рейтингу. І хто, питається, той перший канал туди затягнув?
Аутсорсу
19:30 / 14.09.2021
Погодьтесь, власний продукт, то обличчя керівництва каналу. Бо вони розприділяють гроші на виробництво і трясутся над кожною копійкою. А в Суспільному це підсилюється дріб'язковим тупим втручанням великої купи начальників і підначальників в творчий процес.
Xxx
16:49 / 14.09.2021
Аутсорс-то головний лозунг на жупелі нинішнього керівництва НСТУ. Але більше тут чується слово ОТСОС. Тобто, відсосати у держави в свій карман якомога більше.
Аутсорс
12:28 / 14.09.2021
"Національна суспільна телерадіокомпанія України готова замовляти якісний контент із мільйонними бюджетами, щоб показувати його на своїх платформах.Про це під час Kyїv Media Week сказав голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький". Так а навіщо тоді суспільне і голова правління? Створіть продакшн, виділяйте мільйони на створення "якісного цікавого контенту"сторонніми творчими компаніями і все... Нащо виробляти власний не цікавий , не конкурентний і не якісний контент? Нащо "мучити глядачів"? Нащо утримувати нездар у штаті?
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду