Комітет із питань гуманітарної та інформполітики готовий бути адвокатами Суспільного, але хоче знати КРІ на 2022 рік – Євгенія Кравчук

Комітет із питань гуманітарної та інформполітики готовий бути адвокатами Суспільного, але хоче знати КРІ на 2022 рік – Євгенія Кравчук

19:12,
16 Вересня 2021
3595

Комітет із питань гуманітарної та інформполітики готовий бути адвокатами Суспільного, але хоче знати КРІ на 2022 рік – Євгенія Кравчук

19:12,
16 Вересня 2021
3595
Комітет із питань гуманітарної та інформполітики готовий бути адвокатами Суспільного, але хоче знати КРІ на 2022 рік – Євгенія Кравчук
Комітет із питань гуманітарної та інформполітики готовий бути адвокатами Суспільного, але хоче знати КРІ на 2022 рік – Євгенія Кравчук
Микола Чернотицький готовий пояснити, на що НСТУ витрачає гроші та які має плани на 4 роки, а щодо КРІ, то тут він підзвітний наглядовій раді.

29 вересня 2021 року комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради розгляне проєкт Закону про Державний бюджет України на 2022 рік, де фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України складає 1 871 276,7 грн, що на 526 млн менше від суми, передбаченої законом про Суспільне.

Про це заступниця голови комітету Євгенія Кравчук сказала 16 вересня під час четвертої конференції National Media Talk на панелі «Суспільне: чи можна вважати реформу завершеною?».

За її словами, комітет відкритий до робочих зустрічей з представниками НСТУ в контексті обговорення розвитку і планування на наступний рік у розрізі бюджетного процесу.

«Ми готові бути адвокатами Суспільного, але для цього мають бути додаткові аргументи, ми маємо знати, який КРІ на наступний рік», – зазначила вона.

Євгенія Кравчук відзначила розвиток суспільного радіо та цифрових платформ. Згідно з законом диджитал наразі не дозволено фінансувати з бюджету. Вона додала, що у жовтні голова комітету Микита Потураєв планує направити до сесійної зали законопроєкт №2576 про зміни до Закону про Суспільне, який надасть додаткові інструменти для Суспільного, зокрема фінансувати диджитал і легально замовляти аудіовізуальний контент у сторонніх продакшнів.

«НСТУ може бути аналогом Українського культурного фонду для тих, хто виробляє аудіовізуальний продукт», – сказала Євгенія Кравчук.  

На думку народної депутатки, Суспільне важливе у контексті інформаційної безпеки України.

«У дискурсі інформаційної безпеки, я вважаю, що теза "рейтинги – не важливі" є хибною. Я про це кажу відверто не перший рік. Чим вищі будуть рейтинги, чим більше людей матиме доступ до об’єктивної інформації, тим краще», – зазначила вона.

Євгенія Кравчук додала, що фінансування НСТУ у держбюджеті на 2021 рік було збережене фактично у тому об’ємі, який відповідає законодавству.

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький пояснив, що у 2021 році Суспільне отримало насправді 85% фінансування. Незважаючи на задекларовану суму 2, 200 млрд грн, НСТУ отримала 1,88 млрд. За його словами, у 2022 році у проєкті закону заплановано 1,83 млрд замість 2,400 млрд, які мали б бути згідно з законом.

«На 2022 рік, на жаль, не передбачені капітальні видатки, що буде стримувати певні напрями розвитку. Будь-яка сума менша за ту, яка зараз закладена у законопроєкті, буде достатньо травматичною і не дасть розвитку у подальшому», – сказав він.

Менеджмент і наглядова рада НСТУ готові пояснювати, на що компанія витрачає кошти і поділитися планами на наступні 4 роки у разі повного фінансування.

«Я обережно поставився до питання про КРІ, які намагаються нав’язати Суспільному. КРІ мені встановлює наглядова рада, відповідно я підзвітний їй», – додав Микола Чернотицький.

На його думку, динаміка розвитку Суспільного і росту рейтингів була б більшою, якби НСТУ мала більший бюджет. «Будь-яка ціль має бути забезпечена ресурсом. Рейтинг для нас важливий, але не визначальний», – вважає голова правління НСТУ.

За словами голови наглядової ради НСТУ Світлани Остапи, вона очікує, що Суспільне буде адекватно оціненим.

«Щодо рейтингів немає адекватної оцінки. Комерційні мовники намагаються нашу роль публічно не помічати, применшувати, весь час порівнюючи свої рейтинги з "UA: Першим". Якби Суспільне мовлення почали створювати у 1997 році, коли планували, тоді б була інша картина. За ці роки виросли потужні комерційні мовники, яким Суспільне не вигідне. Тому деякі керівники комерційних мовників дозволяють собі зневажливі оцінки НСТУ», – поділилася вона.  

Нагадаємо, у проєкті держбюджету на 2022 рік на Суспільне виділили 1,8 млрд грн, недодавши 526 млн.

Додамо, Верховна Рада ухвалила Закон України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» у 2014 році, зі змінами у 2015, 2016 і 2017 роках.

12 грудня 2019 року у Верховній Раді зарєстровано проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо підвищення ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України). Зокрема, у змінах до закону хочуть не менше половини бюджетного фінансування НСТУ спрямувати на контент.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
ТВ
13:30 / 22.09.2021
Телекритика подтерла все комменты. Ничего у вас не выйдет. Люди будут обращаться к депутатам за ваше воровство и уничтожение людей по телекомпаниям. Это удивительно, что никто не суициднулся, потому что вы доводили их до убийств.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду