У НСТУ у 2021 році планують збільшити видатки на зарплату, диджитал і виробництво контенту

У НСТУ у 2021 році планують збільшити видатки на зарплату, диджитал і виробництво контенту

18:05,
18 Серпня 2020
6313

У НСТУ у 2021 році планують збільшити видатки на зарплату, диджитал і виробництво контенту

18:05,
18 Серпня 2020
6313
У НСТУ у 2021 році планують збільшити видатки на зарплату, диджитал і виробництво контенту
У НСТУ у 2021 році планують збільшити видатки на зарплату, диджитал і виробництво контенту
За умови повного фінансування у 2021-му році Національна суспільна телерадіокомпанія України планує збільшити видатки на дирекцію цифрових платформ у понад 12 разів, видатки на виробництво сторонніми виконавцями – у п’ять разів, видатки на виробництво власного контенту зросте близько до 1,1 млрд грн, а видатки на заробітну плату збільшаться на 136,9 млн грн.

10 серпня на черговому засіданні наглядова рада Суспільного погодила фінансовий план Національної суспільної телерадіокомпанії України на 2021 рік та подала його на затвердження акціонеру – Державному комітету телебачення і радіомовлення України. Про це йдеться у протоколі засідання, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного.

Член правління НСТУ Микола Чернотицький поінформував, що Фінансовий план ПАТ «НСТУ» на 2021 рік складено із розрахунку на отримання 100% обсягу державної фінансової підтримки, передбаченої Законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», а саме – 2274,2 млн грн. та доходів від господарської діяльності у розмірі – 72,9 млн грн.

За його словами, близько 1,4 млрд грн НСТУ планує спрямувати на виробництво контенту, як власними силами, так і на замовлення у сторонніх продакшнів. У цю суму входять видатки на оплату праці працівників національних та регіональних каналів телебачення, радіо та диджитал платформ, а також видатки на закупівлю прав та замовлення послуг у сторонніх продакшнів.

«Основні категорії видатків у 2021 році:

  • на оплату праці – 797,9 млн грн;
  • на трансляцію – 426,8 млн грн;
  • на оплату послуг з виробництва (сторонніми виконавцями) – 219,2 млн грн (телемовлення – 134,0 млн грн; регіональні дирекції – 46 млн грн; діджитал – 24 млн грн; радіомовлення – 11,5 млн грн; новини – 4,0 млн грн);
  • витрати на оплату комунальних послуг – 55,5 млн грн;
  • на придбання товарів та послуг (без урахування виробництва та трансляції) – 161,9 млн грн;
  • витрати на оплату податків (з урахуванням пені за Японським кредитом) – 51,8 млн грн;
  • витрати на оплату членських внесків ЄМС – 37,6 млн грн;
  • капітальні видатки – 431,7 млн грн (придбання обладнання в рамках технічного переоснащення ПАТ «НСТУ» – 115,0 млн грн; придбання прав на висвітлення, в тому числі спортивних подій, – 286,5 млн грн; капітальний ремонт – 34,2 млн грн)», – зазначив він на засіданні наглядової ради НСТУ.

За словами пана Чернотицького, за умови повного фінансування сума на виробництво сторонніми виконавцями зросте у п’ять разів у порівнянні з 2020 роком (у 2019 році – 41,887 млн грн; у 2020 – 45,25 млн грн; у 2021 планується – 219,15 млн грн). На виробництво власного контенту заплановано виділити близько 1,1 млрд грн.

На дирекцію цифрових платформ планується збільшення видатків у понад 12 разів (із 2 млн у 2020 році до 24,65 млн у 2021 році), про це сказав секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський. Він пояснив, що частина з цих коштів має бути спрямована на розробку мультимедійної онлайн-платформи для дитячої аудиторії.

Вадим Міський звернувся з проханням до правління НСТУ не скорочувати видатки, які заплановані на розробку мультимедійної онлайн-платформи для дитячої аудиторії, у разі якщо Суспільному мовнику не буде виділено коштів у повному обсязі та зробити 2021 рік роком пріоритетного виробництва дитячого та молодіжного контенту.

Членів наглядової ради НСТУ цікавило, чи зростуть зарплати у співробітників компанії. Микола Чернотицький відповів, що видатки на заробітну плату працівникам НСТУ у 2021 році планується збільшити на 136,9 млн грн, у цю суму передусім входить оплата праці працівників, що виробляють власний контент Суспільного мовлення.

Нагадаємо, після секвестру бюджету та виплати боргу «Євроньюз» у Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2020-му році залишиться 57% запланованого державного фінансування. Через це компанія не зможе купити все заплановане обладнання та права на контент, зменшила видатки на виробництво контенту і повністю скасувала блок виробництва серіалів. 

Фото: пресслужби Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду