Група журналістів Суспільного відправилась у Токіо на Паралімпіаду

Група журналістів Суспільного відправилась у Токіо на Паралімпіаду

23:14,
19 Серпня 2021
2335

Група журналістів Суспільного відправилась у Токіо на Паралімпіаду

23:14,
19 Серпня 2021
2335
Група журналістів Суспільного відправилась у Токіо на Паралімпіаду
Група журналістів Суспільного відправилась у Токіо на Паралімпіаду
У Токіо журналісти готуватимуть матеріали для щоденного дайджесту «Доба Паралімпійських ігор», який монтуватиметься в Києві.

19 серпня журналісти Суспільного мовника вирушили на XVI літні Паралімпійські ігри в Токіо-2020, які в Україні транслюватиме суспільний телеканал «UA: Перший».

Ігри розпочнуться 24 серпня і триватимуть до 5 вересня. Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Керівник групи, яка вирушила у Токіо, — редактор спортивних програм «UA: Першого» Сергій Цукіло. Також у Токіо працюватимуть: журналісти Єгор ДжулайДіана МихайликВіталій Похвала та оператори Євген ЖуравльовДаниїл ДолгополовОлександр Фартушний.

«Наші журналісти перебуватимуть у епіцентрі подій у Токіо. Під час прямих трансляцій змагань вони робитимуть включення зі спортивних арен, де братимуть інтерв'ю та коментарі у наших спортсменів, а отже глядачі UA: Першого першими бачитимуть емоції паралімпійців. У Токіо журналісти готуватимуть  матеріали для  щоденного дайджесту «Доба Паралімпійських ігор», який монтуватиметься в Києві. Також щодня на глядачів чекає студійна програма «Студія Паралімпійські ігри», яка цього разу матиме переклад жестовою мовою», — розповіла продюсерка творчого об’єднання спортивних програм на «UA: Першому» Лариса Рябова.

З місця подій журналісти готуватимуть щоденний дайджест «Доба Паралімпійських ігор», який виходитиме о 21:30 на «UA: Першому».

Для журналістів у Токіо діятимуть суворі карантині обмеження. Вони пересуватимуться лише між готелем, міжнародним телецентром — IBC — та спортивними аренами.

Також Суспільний мовник визначив коментаторів, які працюватимуть в ефірах Паралімпійських ігор. Коментувати змагання для України будуть: відомий кіберспортивний та спортивний коментатор Віталій Волочай, журналіст та коментатор Олімпійських ігор з 2008 року Дмитро Лазуткін, багаторазовий чемпіон України з кудо та коментатор різних єдиноборств Максим Діденко, журналіст і коментатор футболу та Олімпійських ігор з 2016 року Вадим Шевякін, спортивний журналіст та коментатор Григорій Палій, спортивний оглядач та коментатор Олег Шумейко, журналіст та коментатор Олімпійських ігор з 2014 року Юрій Кириченко, а також ведучі спортивної програми «Футболоманія» на радіо «Промінь», журналісти Олександр Монзолевський та Вадим Власенко.

Нагадаємо, «UA: Перший» отримав від Національного паралімпійського комітету України права на трансляцію XVI літніх Паралімпійських ігор у Токіо-2020 в Україні.

На Іграх розігруватиметься 540 комплектів нагород й очікується на виступ понад 4000 паралімпійців у 22 видах спорту.

Додамо, у липні 2021 року Національна суспільна телерадіокомпанія України і Національний комітет спорту інвалідів України підписали Меморандум про співпрацю.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду