У 2019 році Суспільне виробило 4 проєкти, прем’єри яких ще не відбулися

У 2019 році Суспільне виробило 4 проєкти, прем’єри яких ще не відбулися

17:45,
3 Березня 2020
2746

У 2019 році Суспільне виробило 4 проєкти, прем’єри яких ще не відбулися

17:45,
3 Березня 2020
2746
У 2019 році Суспільне виробило 4 проєкти, прем’єри яких ще не відбулися
У 2019 році Суспільне виробило 4 проєкти, прем’єри яких ще не відбулися
У 2019 році Суспільний мовник зняв 4 проєкти, серед яких фольклорне шоу «Країна пісень», дитяче наукове шоу «Шо? Як?», документальний серіал про війну «На Східному фронті без змін» і повнометражний фільм – розслідування трагедії у Дрогобичі.

Ці проєкти станом на 3 березня 2020 року не виходили в ефірі телерадіоканалів Суспільного та наразі не анонсовані до показу на найближчий час.

Як відомо «Детектору медіа» з власних джерел, якщо компанії вдасться за допомогою уряду вирішити проблему з боргом перед «Євроньюз» і рахунки буде розблоковано, тоді на початку літа 2020 року швидше за все відбудеться перезавантаження «UA: Першого» з новою назвою та новими проєктами. Запуск уже готових проєктів, які виробили у 2019 році, притримують до слушної нагоди.

Із загального звіту про діяльність ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», оприлюдненого на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, відомо, що у 2019 році вироблено 4 проєкти.

 Фольклорне шоу власного формату «Країна пісень» є продовженням проєкту «UA: Фольк». У раамках проєкту записано 90 унікальних народних пісень у виконанні 42 народних аматорських колективів з центральної та східної України.

Як відомо «Детектору медіа» з власних джерел, проєкт готовий до показу ще восени 2019 року.

Зйомки дитячого наукового шоу «Шо? Як?» стартували ще восени 2019 року. У компанії тоді зазначили, що проєкт реалізують у межах співпраці «UA: Суспільне мовлення» з японським суспільним мовником NHK й агентством міжнародної співпраці Японії JICA.

«Науково-популярна програма для дітей віком 9-12 років, що була створена як альтернатива ютуб-контенту, який вони звикли дивитися щодня. Ведучий шоу, вчений Саша Коляда, проводив разом зі своїми помічникамидітьми наукові експерименти в секретній лабораторії. А його подруга, віртуальна роботеса Юкі, розповідала глядачам усе найцікавіше, що вона прочитала та загуглила на тему програми. У доступній та легкій формі в програмі подається 69 цікава інформація з різних областей науки: фізики, хімії, географії, астрономії тощо – глядачі шоу навчаються розважаючись», – зазначено у звіті НСТУ.

У звіті ззаначають, що у вересні ТО суспільно-політичного мовлення розпочало роботу над новим проєктом «На Східному фронті без змін». Двотижневе відряження до прифронтової зони нашої знімальної групи дало змогу зібрати чимало цікавого та суспільно важливого матеріалу для створення перших п’яти серій документального серіалу про війну і людей на війні, про героїв серед мирного населення.

Хоча на початку серпня 2019 року генеральний продюсер телебачення Ярослав Лодигін (з вересня член правління НСТУ) сказав, що у НСТУ готують документальний серіал про війну на Донбасі. У листопаді стало відомо, що Суспільне розпочало зйомки телесеріалу про сьогоднішні події на Донбасі. Документальний телесеріал із робочою назвою «На Східному фронті» складатиметься з 10 фільмів. У телесеріалі задіяні ведучі Юрій Макаров та Євген Степаненко, які їздять уздовж всієї лінії розмежування від Широкиного до Станиці Луганської, аби побачити на власні очі й розповісти глядачам, що нині відбувається на Донбасі.

У Центральній дирекції Суспільного у червні 2019 року створили творче об’єднання «Журналістських розслідувань», яке очолила Інна Білецька. До того вона була продюсеркою Рівненської філії Суспільного мовлення. На початку літа вона відмовилася коментувати «Детектору медіа» своє призначення, оскільки тільки приступила до нових обов’язків і розробляла концепцію.

У звіті НСТУ подає інформацію, що творче об’єднання розслідування розпочало роботу у вересні 2019 року у складі чотирьох осіб. За чотири місяці команда створила повнометражний фільм – розслідування трагедії у Дрогобичі – обвал під’їзду багатоповерхівки, який забрав життя вісьмох мешканців. Поки що фільм не вийшов в ефір на Суспільному.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Ірина Бубнова стала виконавчою продюсеркою «UA: Першого». Вона відповідатиме за власне виробництво каналу.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду