Бюджет «Країни пісень» на Суспільному значно менший за «UA: Фольк»  – виконавчий продюсер

Бюджет «Країни пісень» на Суспільному значно менший за «UA: Фольк» – виконавчий продюсер

16:46,
7 Травня 2020
2448

Бюджет «Країни пісень» на Суспільному значно менший за «UA: Фольк» – виконавчий продюсер

16:46,
7 Травня 2020
2448
Бюджет «Країни пісень» на Суспільному значно менший за «UA: Фольк»  – виконавчий продюсер
Бюджет «Країни пісень» на Суспільному значно менший за «UA: Фольк»  – виконавчий продюсер
Бюджет нової фольклорної програми «Країна пісень» на Суспільному мовленні значно менший за бюджет програми «UA: Фольк», яка виходила на «UA: Першому» у 2018 році. Насамперед через те, що немає студійної зйомки.

Про це  в інтерв'ю сайту «Детектор суспільного мовлення» сказав виконавчий продюсер розважального напряму Національної суспільної телерадіокомпанії України Станіслав Медведєв.

«В умовах недофінансування, ми опинилися перед вибором — відмовитися від виробництва фольклорної програми чи розробити новий формат, виробництво якого коштувало б значно менших грошей для Суспільного мовника. Так народився новий формат й абсолютно нова програма під назвою "Країна пісень"», – зазначив він.

За словами пана Медведєва, його команда вирішила придумати новий, значно дешевший проєкт, ніж була фольклорна програма до того.

«На мою думку, хто, як не Суспільний мовник, розповідатиме про фольклор, яким нам, українцям, справді варто пишатися? Зараз я не кажу про «варенико-горілчаний» фолк. У фольклорі наш культурний код. Нам усім є чого повчитися не тільки на досвіді наших предків, що відбився в піснях, а й у людей, які зберігають ці традиції та співають народних пісень. Закликаю подивитися весь сезон, там багато дивовижних історій і крутих пісень», – сказав Станіслав Медведєв.

Він додав, що, працюючи над «Країною пісень», на Суспільному розробили формат і технологію його реалізації, за якими можливо виробити якісний продукт у відведений строк за визначені кошти.

Станіслав Медведєв хотів би продовжити виробництво «Країни пісень». Каже, що знає, як знаходитиідеальний баланс між трьома показниками: «швидко», «якісно» й «недорого».

Нагадаємо, 25 листопада 2018 рокуна Суспільному вийшла оновлена фольклорна програма під назвою «UA: Фольк» . Тимчасовим ведучим став Тімур Мірошниченко.

У квітні 2029 року на «UA: Першому» стартувала фольклорна програма «Країна пісень». Ведучими програми стали етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, які мандрують Україною і збирають автентичні пісні та унікальні історії про їх виконавців.

Виконавчий продюсер розважального напряму НСТУ Станіслав Медведєв розповів в інтерв'ю «Детектору суспільного мовлення» про те, як створювався новий формат музичної фольклорної програми.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду