Розслідувачі Суспільного навчають колег із регіональних хабів

Розслідувачі Суспільного навчають колег із регіональних хабів

14:50,
16 Липня 2024
1046

Розслідувачі Суспільного навчають колег із регіональних хабів

14:50,
16 Липня 2024
1046
Розслідувачі Суспільного навчають колег із регіональних хабів
Розслідувачі Суспільного навчають колег із регіональних хабів
Навчання охоплює теми медіаландшафту журналістських розслідувань в Україні, особливостей жанру, вибору теми, формулювання гіпотези, оцінки ризиків та вартості медіапродуктів, роботи з джерелами тощо.

Редакція розслідувань Суспільного 12 липня в Києві провела тренінг для майбутніх редакторок шести регіональних команд, які наступного року запускатимуть власні розслідувальні проєкти. Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного. 

На першому етапі навчання менторками стали представниці редакції розслідувань Суспільного — шефредакторка Інна Білецька, головна редакторка Алла Садовник та журналістка-розслідувачка Ганна Калаур.  

«Дівчата обрали хороші та перспективні теми для майбутніх розслідувань. А головне — вони суспільно важливі й актуальні. Ми допомогли їм сформувати гіпотези, що дозволить їм чітко сконцентруватися на темі, а також підказали, які відкриті джерела інформації вони можуть використовувати у своїх розслідуваннях та якими інструментами користуватися. Нам важливо, щоб якісних розслідувань, особливо у регіонах, ставало більше», — прокоментувала Алла Садовник.

Навчання відбувається в межах проєкту «Підтримка редакційної й цифрової трансформації та розвитку корпоративної культури суспільного медіа в Україні», що фінансується Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку Sida. 

Наступні три тижні менторки з редакції розслідувань Суспільного продовжать навчати учасниць проєкту онлайн. Згодом досвідом поділиться команда Шведського радіо. 

«Завдяки цьому навчальному курсу наші редактори зможуть здобути знання й навички для проведення професійних і ґрунтовних розслідувань. Це важливий крок для підвищення якості журналістики та інформування громадськості, зокрема про екологічні проблеми у регіонах», — вважає фахівчиня з адміністрування та супроводу виробництва лінійного контенту дирекції регіонального мовлення Суспільного Євгенія Гайфер.

Навчання із журналістських розслідувань від Академії Суспільного мовлення стартувало в середині червня 2024 року і триватиме майже два місяці. Воно охоплює такі теми, як медіаландшафт журналістських розслідувань в Україні, особливості та складові цього жанру, вибір теми та формулювання гіпотези, оцінка ризиків й вартості медіапродуктів, робота з джерелами і відкритими базами даних, фактчекінг і сторителінг.

Нагадаємо, мережа регіональних філій Суспільного в кожному регіоні країни контентно та географічно об’єднані у 6 хабів: західний, північно-західний, центральний, південний, північно-східний та східний. Крім цього, у восьми регіонах працюють гіперлокальні кореспонденти, які інформують про життя своїх громад. 

Фото: Валерія Мезенцева / Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду