«Радіоточка» звучить у Лубнах та Новодністровську на FM-частотах

«Радіоточка» звучить у Лубнах та Новодністровську на FM-частотах

13:44,
15 Березня 2024
1299

«Радіоточка» звучить у Лубнах та Новодністровську на FM-частотах

13:44,
15 Березня 2024
1299
«Радіоточка» звучить у Лубнах та Новодністровську на FM-частотах
«Радіоточка» звучить у Лубнах та Новодністровську на FM-частотах
«Радіоточку» відтепер можна слухати не лише онлайн, а й на комунальній радіостанції «Радіо-Лубни» на Полтавщині на хвилях 100.8 FM та у Новодністровську на Буковині на частоті місцевої комунальної радіостанції «На своїй хвилі» 102.3 МГц.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала дозвіл на ретрансляцію. 

Проаналізувавши, де і які канали Суспільного ретранслюють інші мовники, редактор контенту «Українського радіо» Всеволод Чебодаєв виявив те, що в окремих населених пунктах на різних частотах звучать по два суспільних радіо. Приміром, в Краснограді на Харківщині транслюються два "Українських радіо". На власній частоті НСТУ і на місцевій комунальній радіостанції. А в Лубнах донедавна лунало два радіо "Промінь". Це відбувалося тому, що Суспільне у Лубнах на Полтавщині має свою ліцензійну частоту для радіо "Промінь" (102.6 FM), а місцева комунальна станція повторно транслювала передачі радіо "Промінь" на своїй частоті — 100.8 FM

Всеволод Чебодаєв розповів, що запропонував меру Лубен та керівнику місцевого «Радіо-Лубни» замість радіо «Промінь» ретранслювати «Радіоточку» .

«До того ж таку ситуацію забороняє новий Закон України “Про медіа”, в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення погодилися з такою мотивацією. Навіщо оплачувати ще раз трансляцію того радіоканалу, який вже і так звучить в населеному пункті», — пояснив  Всеволод Чебодаєв.

Зазначають, що «Радіоточка» — це онлайн-радіостанція вітчизняного ретро, що об’єднує різні покоління українців. Вона є унікальною за своїм форматом та не має аналогів в Україні. У фонотеці «Українського радіо» є записи багатьох пісень української класики, формат українського ретро, української естрадної пісні наразі не використовує жодна радіостанція в Україні, і вони звучать на хвилях «Радіоточки».

Нагадаємо, Суспільне відновило роботу «Радіоточки» 24 серпня 2023 року, у День Незалежності.  В етері можна слухати музику, яка сформувала українську націю. Музичний плейліст «Радіоточки» складений з українських пісень різних років минулого століття — в етері звучать як відомі композиції, так і рідкісні записи. Ці пісні колись уже лунали на радіоточці в проєкті «Тільки пісня» з ведучою «Українського радіо» Галиною Бабій. Його пам’ятає старше покоління, а молодша аудиторія зможе отримати доступ до безлічі українських пісень минулих десятиліть, різних музичних напрямів та жанрів. 

Радіостанція «Радіоточка» доступна онлайн на сайті «Українське радіо» та в додатку «Суспільне Радіо». Вмикайте «Радіоточку» тут і завантажуйте в мобільному додатку: Android та IOS.

 Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду